ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τεχνικό πρόβλημα σε πτήση της Aegean – Επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τεχνικό πρόβλημα σε πτήση της Aegean – Επέστρεψε στο «Ελ. Βενιζέλος»

Τεχνικό πρόβλημα εν πτήσει παρουσιάστηκε σε αεροσκάφος Airbus A300 της Aegean το πρωί του Σαββάτου βόρεια των Ιωαννίνων, ενώ το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Αθήνα με προορισμό την Βιέννη.

Ο πιλότος του αεροσκάφους που είχε απογειωθεί νωρίτερα από την Αθήνα, ανέφερε ένα μικρό πρόβλημα που δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στη Βιέννη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Μετά την ενημέρωση το αεροσκάφος έκανε στροφή προς την Αθήνα και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». 

Σε δηλώσεις της στο kathimerini.gr η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Aegean Airlines, Σταυρούλα Σαλούτση, σημείωσε ότι «δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό». «Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος του αεροσκάφους διαπίστωσε ότι ένα από τα πέντε computers υπεύθυνα για την πλοήγηση του αεροσκάφους παρουσίασε βλάβη, ενώ ο ίδιος δεν μπόρεσε να κάνει επαναφορά του συστήματος», περιέγραψε στην «Κ» η κ. Σαλούτση. 

Η τεχνική διεύθυνση και ο κυβερνήτης αποφάσισαν να επιστρέψει το αεροσκάφος στην Αθήνα, για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση της πτήσης, υπογράμμισε η κ. Σαλούτση. 

Τέλος, επεσήμανε ότι το αεροσκάφος ήταν σε θέση να ολοκληρώσει την πτήση με προορισμό την Βιέννη, ωστόσο αποφασίστηκε η επιστροφή του αεροσκάφους στο «Ελ. Βενιζέλος», ώστε να αντικατασταθεί το computer που παρουσίασε τη βλάβη καθώς δεν ήταν σίγουρο ότι υπήρχε αντίστοιχο ανταλλακτικό στην Βιέννη.