Ο Αρχηγός ΓΕΝ βράβευσε για την προσφορά τους 11 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Αρχηγός ΓΕΝ βράβευσε για την προσφορά τους 11 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την «Επιβράβευση Αριστείας – Εξαίρετων Πράξεων», τιμήθηκαν 11 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, για την προσφορά τους προς τον συνάνθρωπο και προς το Όπλο.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ βράβευσε για την προσφορά τους 11 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού-1

Ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, επέδωσε την «Επιβράβευση Αριστείας – Εξαίρετων Πράξεων» στους:

Επικελευστή Θεόδωρο Λιώρη, που υπηρετεί στο θωρηκτό «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», διότι το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 έσωσε από βέβαιο πνιγμό τον ιδιώτη αλλοδαπής υπηκοότητας κ. Τσε Γουέιν, ο οποίος είχε πέσει στη θάλασσα από τον προβλήτα όπου ναυλοχούσε το Θ/Κ «Γ. ΑΒΕΡΩΦ», στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Υποπλοιάρχους Σωτήριο Διαμαντάκο, που υπηρετεί στη φρεγάτα ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ και Γεώργιο Ορφανουδάκη , Κωνσταντίνο Κριμιζά και Κωνσταντίνο Γεωργιάδη , σημαιοφόρο Ανδριανό Νόση και ανθυπασπιστές Δημήτριο Καρακοφωλίτη και Σπυρίδωνα Παναγιωτίδη, που υπηρετούν στη Μοίρα Ελικοπτέρων Ναυτικού 1 (ΜΕΝ/1), διότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία την, σχεδίαση, οργάνωση, και κατασκευή του προσομοιωτή Ναυτιλίας και διαδικασιών πληρωμάτων ελικοπτέρων (Flight Navigation Procedures Trainer – FNPT) στις εγκαταστάσεις της βάσης ελικοπτέρων Ναυτικού (ΒΕΝ), που βασίζεται σε ευρωπαϊκά πρότυπα κατασκευής προσομοιωτών ελικοπτέρων.

Η κατασκευή του κατέστη εφικτή μετά από δωρεά της Αννας Μαχαίρα, σύζυγο του ηρωικώς πεσόντα υποπλοίαρχου Αναστάσιου Τουλίτση, κατά την εκτέλεση καθήκοντος, την 11η Φεβρουαρίου 2016 στην Κίναρο. Συντελεί δε στην προαγωγή της εκπαίδευσης των ιπτάμενων πληρωμάτων των ελικοπτέρων ΑΒ-212 και του επιπέδου ασφάλειας πτήσεων με ταυτόχρονη εξοικονόμηση πόρων.

Ανθυποπλοίαρχους Νικόλαο Μπουτάκογλου και Ιωάννη Μιγκλίδη και ανθυπασπιστή Ανδρέα Τσάμη που υπηρετούν επίσης στη ΜΕΝ/1, διότι συνέβαλαν στην ενεργοποίηση ενός ζεύγους κινητήρων ελικοπτέρου AB-212, με αναδιάταξη τμημάτων από μη λειτουργικούς κινητήρες, αυξάνοντας με τον τρόπο αυτό τον αριθμό των εύχρηστων κινητήρων και κατ' επέκταση των ωρών πτήσεως ενός ελικοπτέρου ΑΒ-212.

Η εργασία εκτελέσθηκε στις εγκαταστάσεις της βάσης ελικοπτέρων Ναυτικού, χωρίς τεχνική συνδρομή άλλου φορέα, εξοικονομώντας δαπάνες.

Ο Αρχηγός ΓΕΝ βράβευσε για την προσφορά τους 11 στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού-2

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή