Σύλληψη Βαξεβάνη έπειτα από μήνυση Σαμαρά

Σύλληψη Βαξεβάνη έπειτα από μήνυση Σαμαρά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έπειτα από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του το μεσημέρι της Κυριακής ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για συκοφαντική δυσφήμηση. Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισαν πως «η χυδαία και προκλητικά προσβλητική ανάρτηση του Κώστα Βαξεβάνη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εις βάρος του κ. Σαμαρά αποτελεί ντοκουμέντο αθλιότητας», προσθέτοντας πως «η διατεταγμένη αποστολή που έχει αναλάβει εδώ και καιρό αποκαλύπτεται κάθε μέρα και περισσότερο». Ο δημοσιογράφος βρισκόταν χθες στο Εφετείο, καθώς εκδικαζόταν η υπόθεση της μήνυσης που είχε υποβάλει εις βάρος του η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Αμέσως μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, όπου ο δημοσιογράφος αθωώθηκε με πλειοψηφία 2-1, συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Νωρίτερα, την απαλλαγή του Κώστα Βαξεβάνη για δημοσίευμα σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε ζητήσει ο εισαγγελέας, κρίνοντας ότι είναι απολύτως δικαιολογημένο το ενδιαφέρον του για την υπόθεση. «Είχε στη διάθεσή του το πόρισμα των επιθεωρητών για το ΚΕΕΛΠΝΟ και από το περιεχόμενό του τού δημιουργήθηκε η πεποίθηση ότι ο διαγωνισμός ήταν διαβλητός κι έγινε για να δοθούν χρήματα στη συγκεκριμένη εταιρεία. Είχε καθήκον να προβάλει αυτό το γεγονός. Είναι δημοσιογράφος που ερευνά σκάνδαλα, ελέγχει την εξουσία», ανέφερε ο εισαγγελέας. «Η απαλλαγή παρά τη μη απόδειξη της αληθείας αποτελεί πρωτοφανή δικαστική πρωτοτυπία», αναφέρει η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου. «Η απόφαση είναι προφανώς εσφαλμένη και η πολιτική αγωγή θα ζητήσει να ελεγχθεί αναιρετικά. Το δημοσίευμα είναι και παραμένει εξόχως δυσφημιστικό».

Πρωτοδίκως ο Κωνσταντίνος Βαξεβάνης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή