ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επνιξαν το βρέφος με τον ομφάλιο λώρο

epnixan-to-vrefos-me-ton-omfalio-loro-2235928

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του βρέφους που βρέθηκε νεκρό σε κάδο απορριμμάτων στην Πετρούπολη. Η σορός του νεογέννητου αγοριού υπεβλήθη χθες σε νεκροψία και από τη διαδικασία προέκυψαν τα εξής: Ο θάνατός του επήλθε τα ξημερώματα της Δευτέρας, αμέσως μετά τη γέννησή του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, το βρέφος στραγγαλίστηκε με σχοινί και τον ομφάλιο λώρο του, που σημειωτέον δεν είχε αφαιρεθεί πριν από το φόνο.

Το βρέφος βρέθηκε νεκρό στις 11 το πρωί της Δευτέρας μέσα σε κάδο απορριμμάτων, στη συμβολή των οδών Ανατολικής Ρωμυλίας και Πίνδου. Το εντόπισε ρακοσυλλέκτης που έψαχνε στα σκουπίδια και ειδοποίησε την αστυνομία. Το νεογέννητο αγόρι ήταν τυλιγμένο με σεντόνι και το στόμα του ήταν φραγμένο με χαρτοπετσέτες προκειμένου να μην ακουστεί το κλάμα του. Για την υπόθεση ενημερώθηκε άμεσα το τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας. Κλιμάκιο αστυνομικών της υπηρεσίας μετέβη στο σημείο για αναζήτηση στοιχείων ικανών να οδηγήσουν στα ίχνη των δολοφόνων.

Ποιο είναι το επικρατέστερο σενάριο; Η μητέρα του νεογνού με τη συνδρομή ενός ακόμη ατόμου έπνιξαν και πέταξαν στα σκουπίδια το βρέφος, ελπίζοντας ότι θα εξαφάνιζαν τα ίχνη μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Αξιωματικοί που μετέχουν στην έρευνα εστιάζουν την προσοχή τους σε νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές, όπου είναι πιθανό να αναζήτησε ιατρική φροντίδα η μητέρα του βρέφους και, ταυτόχρονα, αναζητούν μαρτυρίες περιοίκων, που ενδεχομένως να κατέγραψαν τις κινήσεις του ατόμου που πέταξε το νεκρό νεογνό στα σκουπίδια. Εικάζεται, εξάλλου, ότι είναι κάτοικος της περιοχής. Τέλος, απευθύνουν έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι σχετικό με το περιστατικό να επικοινωνήσει με την Ασφάλεια, προκειμένου να βοηθήσει να εντοπιστούν τα ίχνη των βρεφοκτόνων.