Σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στη Γλυφάδα

Σενάρια της ΕΛ.ΑΣ. για τη βόμβα στη Γλυφάδα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ή σε υπόθεση εκβιασμού αποδίδουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε κατάστημα λευκών ειδών στη Γλυφάδα.

Η έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρή και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές στο εσωτερικό του καταστήματος. Oπως μάλιστα προέκυψε από την έρευνα των πυροτεχνουργών, ο μηχανισμός εξερράγη όχι εξωτερικά του καταστήματος αλλά στο εσωτερικό. Τι σημαίνει αυτό; Οτι οι δράστες παραβίασαν την είσοδο και πυροδότησαν τη βόμβα εντός του καταστήματος προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τις ζημιές. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στην επίθεση χρησιμοποιήθηκε μασούρι δυναμίτιδας, το οποίο πυροδοτήθηκε με βραδύκαυστο φιτίλι. Στο σημείο εντοπίστηκε κρατήρας με διάμετρο και βάθος αρκετών εκατοστών, εύρημα που ενισχύει την πεποίθηση ότι η βόμβα ήταν ισχυρή. Αστυνομικός της Ασφάλειας δήλωσε ότι στο κατάστημα δεν λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης και προσέθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να συλλεγούν βίντεο από κάμερες παρακείμενων κτιρίων, με την ελπίδα να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των βομβιστών.

Το μαγαζί με τα υφάσματα στη λεωφόρο Βουλιαγμένης ανήκει σε ελληνικών συμφερόντων αλυσίδα καταστημάτων λευκών ειδών με «έδρα» τη Ρωσία και σημεία πώλησης σε Ντουμπάι, ΗΠΑ και αλλού. Ανοιξε στη Γλυφάδα τον Νοέμβριο του 2014 και ως ιδιοκτήτρια φέρεται γυναίκα, που έχει συγγενική σχέση με τον ιδιοκτήτη της διεθνούς αλυσίδας των 70 και πλέον καταστημάτων λευκών ειδών. Χθες, μετέβησαν στον 7ο όροφο της ΓΑΔΑ προκειμένου να έχουν μια πρώτη επικοινωνία με τους αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών που ανέλαβε την έρευνα. Το περιεχόμενο της κατάθεσής τους δεν έγινε γνωστό. Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζονται είναι η επίθεση να συνδέεται με υπόθεση εκβιασμού εις βάρος των ιδιοκτητών της επιχείρησης ή να πρόκειται για ξεκαθάρισμα «ανοικτών» λογαριασμών, που σχετίζονται με τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Παρόμοια βομβιστική επίθεση είχε σημειωθεί τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου σε κατάστημα με έπιπλα στο Μαρούσι. Τότε, δύο δράστες είχαν πυροδοτήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην είσοδο του καταστήματος και από την έκρηξη είχαν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές στο μαγαζί με τα έπιπλα και σε παρακείμενα κτίρια. Κατά πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης του δραστηριοποιείται και στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ διατηρεί συγγενική σχέση με ποδοσφαιρικό παράγοντα της Βορείου Ελλάδας, δίχως προς το παρόν κάτι από τα δύο να «ενοχοποιείται» για τη βομβιστική επίθεση στην επιχείρησή του.

Παρά κάποια κοινά χαρακτηριστικά σε ό,τι αφορά το modus operandi των δραστών, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έλεγαν χθες ότι οι δύο υποθέσεις δεν σχετίζονται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή