Ο Πειραιάς τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

Ο Πειραιάς τίμησε τον Μίκη Θεοδωράκη

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια μεγάλη εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο, τίμησε ο Πειραιάς τον Μίκη Θεοδωράκη. Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, για τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, χθες, ο Στέφανος Κορκολής και η Σοφία Μανουσάκη παρουσίασαν μουσικά το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη «Σαλός Θεού. Ο μυστικός Μίκης», ερμηνεύοντας δεκάδες τραγούδια που αγαπήθηκαν κι άφησαν εποχή. 

Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασαν οι ηθοποιοί Λένα Παπαληγούρα και Νικόλας Ανδρουλάκης. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε ο σκηνοθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, επεσήμανε ότι είναι μία ιδιαίτερα σημαντική μέρα για τον Πειραιά και το Δημοτικό Θέατρο, γιατί ο Μίκης της Ελλάδας και ο Μίκης του κόσμου, όπως είπε, είναι και ο Μίκης του Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης, αναφερόμενος σε μία συνάντησή του με τον Μίκη Θεοδωράκη, πριν από τρεις μήνες, όπου του ζητήθηκε να γράψει ένα μήνυμα για ένα λεύκωμα για το Δημοτικό Θέατρο, του εκμυστηρεύτηκε ότι κρύβονταν στα καμαρίνια του Δημοτικού Θεάτρου, όταν τον κυνηγούσαν, όπως και άλλα συγκλονιστικά περιστατικά που έζησε στην πόλη του Πειραιά, όταν ήταν βουλευτής Πειραιά.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, Μίμης Ανδρουλάκης, υπογράμμισε: «Ο Μίκης Θεοδωράκης «γνώρισε την κορύφωση του, εδώ, στη δεκαετία του ΄60, στη μεγάλη πολιτική και πολιτιστική άνοιξη του ΄60, ως βουλευτής Πειραιά. Είναι μια ξεχωριστή βραδιά πιστεύω απόψε με πολύ αίσθημα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή