Ενταση και χημικά έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας

Ενταση και χημικά έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία στο κέντρο της Αθήνας

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένταση προκλήθηκε λίγο μετά τη 1.00 το μεσημέρι στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου 19 καθώς και σε συμβολαιογραφικό γραφείο επί της οδού Σταδίου από συγκεντρωμένους της ΛΑΕ που αποπειράθηκαν να μπλοκάρουν ηλεκτρονικό πλειστηριασμό.

Ο πλειστηριασμός, σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, αφορούσε σε ένα υπόγειο διαμέρισμα στον Πειραιά για οφειλή 30.000 ευρώ, ενώ η συγκέντρωση αφορά και άλλους πλειστηριασμούς που έχει αναλάβει το γραφείο. Η αστυνομία αναγκάστηκε να προβεί σε χρήση χημικών για να απωθήσει τους διαδηλωτές

Επεισόδια απειλήθηκαν επίσης και σε συμβολαιογραφείο επί της οδού Σταδίου 39, έξω από το οποίο πραγματοποίησαν διαμαρτυρία κατά προγραμματισμένου πλειστηριασμού μέλη της ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η ένταση κορυφώθηκε όταν οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλουν στο κτίριο όπου στεγάζεται το γραφείο.

Σε δήλωσή του ο Π. Λαφαζάνης αναφέρει «ότι κατά την επίσκεψή του στο πρώτο από τα δύο συμβολαιογραφεία όπου η ΛΑΕ προέβη σε διαμαρτυρία (Ακαδημίας 31) η είσοδος της πολυκατοικίας που βρίσκεται το συμβολαιογραφείο και το σχετικό πεζοδρόμιο ήταν «κατακλυσμένα αναίτια από αστυνομική δύναμη, η οποία μας απαγόρευσε προς έκπληξιν μας ακόμα και την είσοδο στην πολυκατοικία».

Και καταλήγει: «Ζητήσαμε από τον επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης να ενημερώσει την συμβολαιογράφο ότι θέλουμε να την δούμε για να της εξηγήσουμε ότι ο πλειστηριασμός του ισόγειου καταστήματος που πραγματοποιεί  είναι έκνομος (…) Με έκπληξη ακούσαμε την απάντηση “της αυτού μεγαλειοτάτης” Συμβολαιογράφου των Τραπεζών ότι δεν μπορεί να μας δεχθεί ούτε καν για να ενημερωθεί για τις αιτιάσεις μας. Θεωρώ ντροπή για το συμβολαιογραφικό επάγγελμα, πρόκληση για τα εναπομείναντα ίχνη δημοκρατίας και επίδειξη μέγιστης αλαζονείας, αυθαιρεσίας και αυταρχισμού την απαράδεκτη στάση ενός δημόσιου λειτουργού, όπως η συγκεκριμένη συμβολαιογράφος, απέναντι σε ένα εύλογο αίτημα της υπεράσπισης ενός συμπολίτη μας που χάνει την περιουσία του.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει «το κλίμα αστυνομοκρατίας και αυταρχισμού που για μια ακόμη φορά έχει επιβάλει η κυβέρνηση έξω από κτίρια που στεγάζονται συμβολαιογραφικά γραφεία, όπου σε ένα απ' αυτά, αστυνομικές δυνάμεις, εντελώς αναίτια και απρόκλητα, επιτέθηκαν με χημικά σε διαδηλωτές από σωματεία και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ανακρίνουν κι ελέγχουν πολίτες που επιθυμούν να εισέλθουν στα κτίρια».

«Είναι βαθιά γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι με τέτοιες απαράδεκτες κι αυταρχικές πρακτικές θα εκφοβίσει το λαό και ιδιαίτερα όσους αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, που δρομολογεί σε βάρος των λαϊκών περιουσιών» καταλήγει η ανακοίνωση του Κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή