Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ

Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην περαιτέρω ενίσχυσή της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ στους τομείς της επιχειρησιακής και ατομικής εκπαίδευσης, των ειδικών δυνάμεων, της ανταλλαγής πληροφοριών και της κυβερνοάμυνας, συμφώνησαν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και Αντιστράτηγος Gadi Eisenkot, κατά τη σημερινή συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ συζήτησε με τον Έλληνα Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για το περιβάλλον ασφαλείας με έμφαση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, ενημερώθηκε για την εθνική αμυντική πολιτική της Ελλάδας και για τα μείζονα θέματα και προτεραιότητες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ επισκέφθηκε και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισήμανε, μεταξύ άλλων, στον Ισραηλινό ομόλογό του ότι «η συνέχιση της υλοποίησης ασκήσεων και εκπαιδευτικών αντικειμένων και στα τρία Όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και στις ειδικές δυνάμεις, σε διμερές ή πολυμερές επίπεδο, θα προάγει περαιτέρω το ήδη υψηλό επίπεδο της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ».

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Αθήνα, ο Ισραηλινός αρχηγός επισκέφθηκε τον Ιερό Βράχο και το Μουσείο Ακροπόλεως.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή