ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η απάντηση της ΕΡΤ στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για την παράσταση «Jesus Christ Superstar»

i-apantisi-tis-ert-ston-mitropoliti-amvrosio-gia-tin-parastasi-jesus-christ-superstar-2236153

«Απειλή για την ελευθεροτυπία και για την ίδια τη δημοκρατία» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος σε ανοιχτή επιστολή του με αφορμή την παράσταση «Jesus Christ Superstar».

Παράλληλα, σημειώνουν ότι «με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου "μαύρου".

Σημειώνεται ότι μέσω της ανάρτησής του ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων προχώρησε σε επίθεση εναντίον δημοσιογράφων του καναλιού για τον τρόπο προβολής της συγκεκριμένης παράστασης, κατηγορώντας τους ότι «υπηρετούν σκοπιμότητες» και ότι επιθυμούν να κάνουν «πλύση εγκεφάλου» στους τηλεθεατές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ

Με βαριές συκοφαντίες επέλεξε να επιτεθεί σήμερα εναντίον δημοσιογράφων της ΕΡΤ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, σε ανάρτηση – ανοικτή επιστολή μέσω της ιστοσελίδας του.

Σε απάντηση των γραφομένων του, η ΕΡΤ καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο προσωπικές επιθέσεις σε δημοσιογράφους, καθώς αυτές αποτελούν απειλή για την ελευθεροτυπία, αλλά και την ίδια τη δημοκρατία.

Η ΕΡΤ έχει αποδείξει ότι σέβεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών  και παρουσιάζει όλες τις απόψεις επί των θεμάτων της επικαιρότητας, ισότιμα και αμερόληπτα, ενθαρρύνοντας τον ανοικτό διάλογο. Επί του προκειμένου ζητήματος, η εκπομπή φιλοξένησε υποστηρικτές και των δύο απόψεων, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει κάθε σύγχρονη, δημοκρατική δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αυτό που πρέπει να γίνει όμως κατανοητό, είναι ότι η ΕΡΤ ούτε επιθυμεί, ούτε δικαιούται να προβαίνει σε οποιουδήποτε είδους λογοκρισία απέναντι σε οποιαδήποτε έκφανση καλλιτεχνικής ή πολιτιστικής δημιουργίας. Αυτό είναι αδιανόητο για κάθε φορέα που απευθύνεται σε μια δημοκρατική κοινωνία και στηρίζεται σε αυτή.

ΥΓ:  Με τη ρητή αναφορά του για κλείσιμο της ΕΡΤ ο μητροπολίτης Αμβρόσιος δυστυχώς κατέταξε τον εαυτό του στους εραστές ενός νέου «μαύρου»… Κρίμα.

Ας του υπενθυμίσουμε τα λόγια του Ιωάννη Χρυσοστόμου:

«Πάλιν Ηρωδιάς μαίνεται, πάλιν ορχείται, πάλιν Ιωάννου την κεφαλήν επί πίνακος σπουδάζει».

Καλή και ευλογημένη Σαρακοστή.