Προβλήματα εξαιτίας των βροχοπτώσεων στη Θεσσαλία

Προβλήματα εξαιτίας των βροχοπτώσεων στη Θεσσαλία

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά προβλήματα και καταστροφές έχουν προκαλέσει σε όλη τη Θεσσαλία οι ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. Κυρίως στο Πήλιο, αλλά και στην περιοχή της Αγιάς στον νομό Λαρίσης υπάρχουν πολλές κατολισθήσεις, καθώς και υποχώρηση του οδοστρώματος σε αρκετά σημεία.

Καταστροφές σε δίκτυα ύδρευσης και άρδευσης, σε αγροτικές και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις υπάρχουν και στον νομό Τρικάλων, με το πρόβλημα να εστιάζεται κυρίως στη Δημοτική Ενότητα Πιαλείας του Δήμου Πύλης, όπου εκκενώθηκαν κατοικίες λόγω διάβρωσης του εδάφους. Τεράστιες ποσότητες νερού έχουν συγκεντρωθεί στα πεδινά της Θεσσαλίας.

Η στάθμη του ποταμού Πηνειού ξεπέρασε χθες το πρωί το όριο επιφυλακής των πέντε μέτρων. Ολο το παράπλευρο μέρος εντός της κοίτης του ποταμού είχε καλυφθεί με νερό λόγω της υπερχείλισης, ενώ η υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων βρίσκεται σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα προβλήματα.

Ποσό ύψους 1.940.000 ευρώ ενέκρινε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, με σκοπό την έκτακτη οικονομική ενίσχυση 10 δήμων (ύστερα από αίτημά τους) για την αντιμετώπιση ζημιών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από θεομηνίες (1.370.000 ευρώ) και για έργα υποδομών (570.000 ευρώ)με σκοπό την αντιμετώπιση της λειψυδρίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή