Νέα αναβολή για το εξεταστικό

Νέα αναβολή για το εξεταστικό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επ’ αόριστον αναβολή της παρουσίασης του νέου εξεταστικού συστήματος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, όπως είχε γράψει η «Κ» στις 2/2, επισημοποίησε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου. «Δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο, πέρα από τις ανακοινώσεις που είχαμε κάνει. Είμαστε σε διάλογο με τους φορείς και είμαι σίγουρος ότι μόλις ολοκληρώσουμε τον διάλογο θα ανακοινώσουμε το σχέδιο, από το να αρχίζουν να διαρρέουν πράγματα που συνήθως φέρνουν αναστάτωση και παρεξηγήσεις», δήλωσε ο κ. Γαβρόγλου.

Ωστόσο, για το θέμα οι πρώτες εξαγγελίες έγιναν πέρυσι τον Μάιο, αλλά ο υπουργός αντιμετωπίζει τις εσωκομματικές διαφωνίες στην αρχική πρόταση που παρουσίασε το ΙΕΠ. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δηλώσει στο υπουργικό επιτελείο ότι δεν είναι εύκολη η επίτευξη της ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ. Την ίδια στιγμή, συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι με τη νέα δομή του Λυκείου και τον περιορισμό του αριθμού των μαθημάτων σε Β΄ και Γ΄ Λυκείου, πολλοί καθηγητές θα μείνουν χωρίς ώρες διδασκαλίας στο Λύκειο και θα πρέπει ή να διδάσκουν σε πολλές σχολικές μονάδες για να συμπληρώσουν το υποχρεωτικό εβδομαδιαίο ωράριό τους ή, πιο δύσκολο, να αλλάξουν περιοχή οργανικής θέσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή