Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης στη «Φαβέλα»

Ταυτοποιήθηκε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης στη «Φαβέλα»

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο έρευνας των ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται και ο πυρήνας των ακροδεξιών εξτρεμιστών, που δραστηριοποιείται στον Πειραιά και συνδέεται με την αιματηρή επίθεση, το βράδυ της Κυριακής, στο στέκι «Φαβέλα». Η έρευνα για το «ντου» των κρανοφόρων στον «κοινωνικό χώρο» της οδού Ναυάρχου Βούτση, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό της συνηγόρου της οικογένειας Φύσσα, Ελευθερίας Τομπατζόγλου, ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Η δικηγόρος μάλιστα, που υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις από χτυπήματα με σιδηρολοστό, μετέβη στη διάρκεια της εβδομάδας στον 6ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής προκειμένου να καταθέσει στους αστυνομικούς της υπηρεσίας.

Την ίδια διαδρομή ακολούθησαν δύο ακόμα από τους συνολικά πέντε μάρτυρες που ήταν παρόντες στο συμβάν. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες, από την έως τώρα έρευνα για το περιστατικό έχουν προκύψει στοιχεία για την ταυτότητα ενός από τους δράστες. Φορούσαν μεν κράνη μοτοσικλέτας, αλλά είχαν ανοικτό το κάλυμμα προσώπου και επομένως είναι πιθανό οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας να έχουν πετύχει την ταυτοποίησή τους.

Καλά ενημερωμένη πηγή, μάλιστα, δήλωνε στην «Κ» ότι η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί βίντεο από κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στην περιοχή κοντά στη «Φαβέλα» και ενδέχεται να έχουν καταγράψει τις κινήσεις των ακροδεξιών, πριν αυτοί καλύψουν τα πρόσωπά τους. Η επίθεση έγινε λίγο μετά τις 7 μ.μ. της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες 8-10 άτομα, που φορούσαν κράνη και ήταν οπλισμένα με σιδηρολοστούς, εισέβαλαν στο στέκι και επιτέθηκαν στους παρισταμένους, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες. Η δικηγόρος δέχθηκε δυνατό χτύπημα και της έγιναν 8 ράμματα στο κεφάλι, ενώ οι υπόλοιποι υπέστησαν εγκαύματα από χτυπήματα με πυρσούς. Μάρτυρες περιγράφουν ότι τη στιγμή της εφόδου οι κρανοφόροι εκτόξευαν ύβρεις λέγοντας «θα σας κάψουμε», «δεν χωράτε στον Πειραιά», καθώς και ότι δευτερόλεπτα αργότερα και ενώ είχαν ολοκληρώσει την αποστολή τους, ο ένας από τους επιτιθέμενους φώναξε «τέλος χρόνου» και αμέσως μετά οι δράστες αποχώρησαν φωνάζοντας «Αίμα – Τιμή – Χρυσή Αυγή».

Η Χρυσή Αυγή με επίσημη ανακοίνωσή της διέψευσε ότι είχε ανάμειξη στο συμβάν, ενώ συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη μεγάλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη επισημαίνουν ότι το «ντου» στη «Φαβέλα» είναι «καρμπόν» με εκείνο του 2008 στο στέκι «Αντίπνοια», στα Κάτω Πετράλωνα, για το οποίο έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα δύο μέλη-υποστηρικτές της Χ.Α.

Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι των υπηρεσιών Ασφαλείας αναφέρουν ότι η δράση ακροδεξιών εξτρεμιστών που δρουν τόσο στον Πειραιά όσο και στην Αθήνα βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας των λεγόμενων «ειδικών» υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας. Το ίδιο εξάλλου συνέβη με την ταυτοποίηση πέντε νεαρών, ηλικίας 17 έως 26 ετών, που είχαν συγκροτήσει την εξτρεμιστική ομάδα «Απέλλα» και στο όνομα της οποίας είχαν πραγματοποιήσει εμπρηστικές επιθέσεις μεταξύ άλλων και στο στέκι «Φαβέλα» τον Αύγουστο. Στη δράση των ακροδεξιών αναφέρθηκε σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, προαναγγέλλοντας συλλήψεις.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή