Στρατιά νέων τμηματαρχών στο υπ. Παιδείας

Στρατιά νέων τμηματαρχών στο υπ. Παιδείας

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική εκπαίδευση έχει ανάγκη από… τμηματάρχες σε θέσεις διοίκησης. Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου υπερδιπλασιάζει τον αριθμό τους στον νέο οργανισμό του υπουργείου Παιδείας προκαλώντας τις οξύτατες αντιδράσεις των υπαλλήλων, ο σύλλογος των οποίων μιλάει για τοποθετήσεις χωρίς ορθολογικά κριτήρια. Και δεν είναι η μόνη ακραία απόφαση στο πλαίσιο της αναδιανομής διοικητικών θέσεων. Η βουλευτής της ΔΗΣΥ Χαρά Κεφαλίδου ανέφερε ότι σε δύο διοικητικές θέσεις στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής τοποθετήθηκαν μία δασκάλα και μία καθηγήτρια Γαλλικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Συλλόγου Υπαλλήλων Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Παιδείας, βάσει του οργανισμού, στις 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι θέσεις ευθύνης σε επίπεδο προϊσταμένου τμήματος αυξάνονται από 52 σε 65.

Στις 116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι σημερινοί 232 τμηματάρχες θα ανέλθουν σε 630. «Υπάρχει αύξηση θέσεων για τμηματάρχες που θα τοποθετήσει η πολιτική ηγεσία απευθείας, χωρίς κρίσεις, σε θέσεις που συστήνονται με μη ορθολογικά κριτήρια. Συστήνονται εκατοντάδες θέσεις ευθύνης σε υπηρεσίες που πρακτικά δεν θα είναι πια αποκεντρωμένες αλλά διαβιβαστές των υπουργικών αποφάσεων. Υπενθυμίζεται ότι το μηνιαίο επίδομα του τμηματάρχη ανέρχεται σε 290 ευρώ», λέει ο σύλλογος.

Την ίδια στιγμή, με ερώτησή της η κ. Κεφαλίδου φέρνει στη Βουλή την απόφαση βάσει της οποίας τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής στο Τμήμα Α΄ (προγραμμάτων, δράσεων φυσικής αγωγής και σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων και γυμναστηρίων) δασκάλα. Στην ίδια διεύθυνση στο Τμήμα Β’ (αθλητικών δραστηριοτήτων και αγώνων) τοποθετήθηκε εκπαιδευτικός Γαλλικής Φιλολογίας. «Τα στελέχη αυτά θα μπορούσαν να προσφέρουν πολλά περισσότερα σε διευθύνσεις ή τμήματα τα οποία να σχετίζονται με την πανεπιστημιακή τους κατάρτιση και επαγγελματική εμπειρία. Με απλά λόγια, μας λέτε, κύριε υπουργέ, ότι από ολόκληρο υπουργείο με χιλιάδες εργαζομένους δεν μπορέσατε να βρείτε ούτε έναν από την ειδικότητα/κλάδο της Φυσικής Αγωγής για να στελεχώσετε τη συγκεκριμένη διεύθυνση», λέει η κ. Κεφαλίδου και ρωτάει με ποια κριτήρια τοποθετήθηκαν οι προϊστάμενοι.

Τέλος, ο τομέας Παιδείας της Ν.Δ. κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Γαβρόγλου σχετικά με την απαλοιφή της ανάπτυξης θρησκευτικής συνείδησης από την αποστολή του υπουργείου στον νέο οργανισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή