Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον Χρήστο Πασαλάρη

Το «αντίο» του πολιτικού κόσμου στον Χρήστο Πασαλάρη

3' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δημοσιογράφο Χρήστο Πασαλάρη αποχαιρετά με μηνύματα και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πολιτικός κόσμος.

Ο Χρήστος Πασαλάρης «σφράγισε σχεδόν εφτά δεκαετίες, πυκνές από Ιστορία, με τη δημοσιογραφική του μοναδικότητα» αναφέρει, σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια, τους φίλους και όσους αγάπησαν τον εκλιπόντα.

«Παιδί της εαμικής εθνικής αντίστασης, μαθητής της μεγάλης σχολής του Ριζοσπάστη της απελευθέρωσης και του Κώστα Καραγιώργη, ο Χρήστος Πασαλάρης σφράγισε σχεδόν εφτά δεκαετίες, πυκνές από Ιστορία, με τη δημοσιογραφική του μοναδικότητα» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Με ήθος, πάθος και σεβασμό στη δεοντολογία και στους όποιους αντιπάλους, αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους φίλους του και σε όσους τον αγάπησαν».

«Ο Χρήστος Πασαλάρης στάθηκε δίπλα σε όλους τους αρχηγούς της παράταξης, πολύτιμος με την πένα του και χρήσιμος με τις απόψεις του ακόμα και όταν ασκούσε κριτική, η οποία ήταν πάντα καλοπροαίρετη και εποικοδομητική. Θα λείψει πολύ σε όλους μας», έγραψε σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του μεγάλου δασκάλου της δημοσιογραφίας Χρήστου Πασαλάρη εξαίροντας τη μακρά προσφορά του στον ελληνικό τύπο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Αποχαιρετούμε έναν μεγάλο δάσκαλο της δημοσιογραφίας, τον πατριάρχη πολλών γενεών δημοσιογράφων, ο οποίος συνέδεσε τη μακρά παρουσία του στο χώρο του ελληνικού τύπου με την έκδοση, τη διεύθυνση και την επιτυχία πολλών ιστορικών εφημερίδων. Ο Χρήστος Πασαλάρης υπήρξε, από το δικό του μετερίζι, ένας πρωτοπόρος της μαχητικής δημοσιογραφίας, που έδωσε νέα πνοή στον ελληνικό τύπο. Η λαμπρή επαγγελματική διαδρομή του ξεκίνησε από τον παράνομο τύπο της Αντίστασης, στην οποία είχε ενεργό συμμετοχή. Η Βουλή, τιμώντας τον, έχει καθιερώσει από το 1999 ετήσιο δημοσιογραφικό βραβείο στο όνομά του».

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου, Χρήστου Πασαλάρη» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, ο Χρ. Πασαλάρης είχε μια λαμπρή καριέρα στο χώρο της δημοσιογραφίας. Έχοντας ως οδηγό τον σεβασμό της δημοσιογραφικής δεοντολογίας σε όλες τις εφημερίδες και τα περιοδικά που εργάστηκε, ο Χρ. Πασαλάρης κατέκτησε επάξια τον τίτλο του «δάσκαλου της δημοσιογραφίας», τίτλο που τίμησε και ως καθηγητής σε δημοσιογραφικές σχολές. Αξιοσημείωτο ήταν επίσης και το συγγραφικό του έργο», προσθέτει η Κουμουνδούρου, εκφράζοντας θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συναδέλφους του.

Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια του Χρήστου Πασαλάρη, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Ένας από τους δασκάλους της δημοσιογραφίας, ο Χρήστος Πασαλάρης έφυγε από κοντά μας. Για 75 χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, ενώ σημαντική ήταν η προσφορά του στους Έλληνες μέσα από τον Τύπο της Αντίστασης την περίοδο της Κατοχής. Πολυβραβευμένος, παρασημοφορήθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 με τον Χρυσό Φοίνικα. Ο Πασαλάρης άνηκε στη γενιά των δημοσιογράφων που πρόσφερε απλόχερα στους νεότερους τις πολύτιμες γνώσεις και την μεγάλη εμπειρία του, ενώ διακρίθηκε για το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Πάντα συνεπής στις ιδέες του στήριξε την παράταξή μας και στους δύσκολους καιρούς με την αρθρογραφία του. Στους οικείους του εκφράζουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος: αναφέρει: «O Χρήστος Πασαλάρης ήταν ένας από τους τελευταίους εκπροσώπους μιας άλλης εποχής δημοσιογραφίας, όπου την αποστολή των ΜΜΕ όριζε η ευθύνη και η αντικειμενικότητα, στο όνομα αξιών και αρχών. Παράδειγμα και δάσκαλος των σημερινών λειτουργών της ελεύθερης έκφρασης του Τύπου, υπηρετών της αλήθειας και στυλοβατών της Δημοκρατίας. Ο ελληνικός Τύπος και όλοι όσοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε τον Πασαλαρη, τον αποχαιρετούμε με τιμή, σεβασμό και αναγνώριση για την ανεκτίμητης αξίας προσφορά του στην πατρίδα, την κοινωνία και την Δημοκρατία», καταλήγει στη δήλωσή του.

Ο Βασίλης Κικίλιας έγραψε στο Twitter: «Καλό ταξίδι σε έναν Δάσκαλο της δημοσιογραφίας» ενώ «καλό ταξίδι» ευχήθηκε και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

 

«O Χρήστος Πασαλάρης ήταν από τις εμβληματικές μορφές της ελληνικής δημοσιογραφίας» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι. «Υπηρέτησε σε σειρά διευθυντικών θέσεων εφημερίδων και περιοδικών, είχε πλούσιο συγγραφικό έργο, υπήρξε δάσκαλος για πολλές γενιές νέων δημοσιογράφων. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» συμπληρώνει.

Ανακοίνωση Ιδρύματος Μπότση για την απώλεια του Χρήστου Πασαλάρη

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Β. Μπότση εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Χρήστου Πασαλάρη, «ενός μεγάλου δασκάλου της Δημοσιογραφίας, φίλου, συνεργάτη και από τα πρώτα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του Ιδρύματος». «Ο Χρήστος Πασαλάρης, διακρίθηκε για τη μαχητική του πένα και τους αγώνες του για την Δημοκρατία και την Δημοσιογραφία. Η Δημοσιογραφία από σήμερα είναι φτωχότερη καθώς έχασε έναν άξιο δάσκαλό της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή