ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικοί: Συνάδελφοί μας δέρνονται ανηλεώς στους πλειστηριασμούς

astynomikoi-synadelfoi-mas-dernontai-anileos-stoys-pleistiriasmoys-2238164

Υπόμνημα με τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες υπέβαλε στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής Χρήστο Παπαζαφείρη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών

Μεταξύ άλλων στο υπόμνημά τους οι αστυνομικοί αναφέρουν: 
Υπάρχουν 4.500 κενές οργανικές θέσεις στη Γ.Α.Δ.Α., μόνιμα αποσπασμένοι από τη Γ.Α.Δ.Α. προς Υπηρεσίες του Αρχηγείου και μόνιμα προσωρινά μετακινούμενοι προς Αστυνομικές Διευθύνσεις της Περιφέρειας

– Ως προς το ωράριο εργασίας παρατηρείται μη τήρηση έκδοσης εβδομαδιαίας υπηρεσίας, υπερεργασία αστυνομικού προσωπικού.
– Ως προς τα μέτρα Τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας: Ακόμη και σε περίπτωση προγραμματισμένων εκδηλώσεων τα ανωτέρω μέτρα αποστέλλονται, πολλές φορές, στις Υπηρεσίες το βράδυ της προηγούμενης ημέρας. Ζητούμε να υπάρξει πραγματικός εξορθολογισμός των ανωτέρω μέτρων (συμβολαιογραφεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις, αθλητικές εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας, φύλαξη ξένων επισήμων) ώστε οι Υπηρεσίες που διαθέτουν αστυνομικούς σε αυτά, να μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες τους και να επιστρέψουν στην αστυνόμευση διαφυλάσσοντας την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Μιλούν επίσης για  αφαίμαξη μάχιμων Υπηρεσιών: Πάγιο αίτημά μας η ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Α. και της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής. Η δραματική μείωση των υπηρετούντων στη Δ.Α.Ε.Α. έχει υποχρεώσει τη Διοίκηση να διαθέτει άλλες Υπηρεσίες (ΔΙ.ΑΣ., Ο.Π.Κ.Ε.) σε καθήκοντα για τα οποία δεν έχουν εκπαιδευτεί και δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό. Η καθημερινή ενίσχυση της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων από όλες τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Α. καθιστά αδύνατη την διεκπεραίωση των καθημερινών αναγκών των Υπηρεσιών.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί υπάλληλοι με αφορμή τους τραυματισμούς αστυνομικών σε συναθροίσεις,– συγκεντρώσεις, ζητούν «σαφείς εντολές από το κέντρο επιχειρήσεων προς τις δυνάμεις ώστε να μην κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα και η ζωή των συναδέλφων τους.

Μιλούν επίσης για «εικόνες ντροπής στους πλειστηριασμούς με συναδέλφους μας να δέρνονται ανηλεώς» και καταγγέλλουν τεράστιες ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και βασικό εξοπλισμό (ασύρματοι, περιπολικά, αλεξίσφαιρα κτλ.)