Αθώοι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Εβρο

Αθώοι οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν στον Εβρο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας, στο οποίο οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί, οι δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι που συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στο Πραγγί Διδυμοτείχου.

Οπως μεταδίδουν τοπικά μέσα, το δικαστήριο έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους και δέχτηκε τον ισχυρισμό τους ότι εισήλθαν στην απαγορευμένη περιοχή χωρίς να γνωρίζουν ότι απαγορεύεται και ότι δεν υπήρξε εκ μέρους τους κανένας δόλος.

Οι δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι ετοίμαζαν ένα ντοκιμαντέρ για το κανάλι που εργάζονταν (ARD) σχετικά με τις διαδρομές που ακολουθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες επιστρέφοντας από τη Γερμανία μέσω Ελλάδας και ποταμού Έβρου στις πατρίδες τους.

Είπαν επίσης ότι δεν είδαν την πρώτη απαγορευτική σήμανση και ότι μόλις αντιλήφθηκαν τη δεύτερη αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά στο μεταξύ συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι, αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι και όπως δήλωσαν, αναχωρούν άμεσα για την Γερμανία.

Πηγή: Evros news

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή