ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συγκέντρωση κατοίκων στο Πεδίον του Αρεως για την εγκατάλειψη του πάρκου

sygkentrosi-katoikon-sto-pedion-toy-areos-gia-tin-egkataleipsi-toy-parkoy-2238306

Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποίησαν κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την εικόνα εγκατάλειψης του πάρκου.

Το ραντεβού είχε δοθεί για τις 11:00 το πρωί στο Green Park και το κεντρικό σύνθημα ήταν «Σπάμε στη σιωπή – Φυλακή στους εμπόρους, φροντίδα στους χρήστες».

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 500 Αθηναίοι και απαίτησαν να σταματήσει η υποβάθμιση της περιοχής και να βρεθεί λύση με αξιοπρέπεια για όλους, γείτονες και τοξικοεξαρτημένους.

sygkentrosi-katoikon-sto-pedion-toy-areos-gia-tin-egkataleipsi-toy-parkoy0

Οι κάτοικοι έχουν απευθυνθεί τόσο στην Περιφέρεια Αττικής όσο και στον Δήμο Αθηναίων και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γνωστοποιώντας τους ότι οι έμποροι ναρκωτικών και τα θύματά τους έχουν καταλάβει έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας.

sygkentrosi-katoikon-sto-pedion-toy-areos-gia-tin-egkataleipsi-toy-parkoy2

Οι διοργανωτές στις ομιλίες τους τόνισαν πως η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και οι υπεύθυνοι φορείς υποχρεούνται να δώσουν άμεσα λύση.

Μάλιστα, η επιτροπή έχει διοργανώσει επίσης μεγάλη ημερίδα την 1η Απριλίου στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν η Περιφέρεια Αττική, ο Δήμος Αθηναίων, τα υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Υγείας και η ΕΛ.ΑΣ.

sygkentrosi-katoikon-sto-pedion-toy-areos-gia-tin-egkataleipsi-toy-parkoy4

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης ανέφερε:

«Δεν υπάρχει καμία ανοχή πλέον για την απαράδεκτη εικόνα του Πεδίου του Άρεως. Ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες πρασίνου και χώρου αναψυχής όχι μόνον του Δήμου της Αθήνας αλλά και του Λεκανοπεδίου, έχει μετατραπεί σε κλειστό γκέτο παρανομίας και εγκληματικότητας.

Η ευθύνη για αυτή την κατάσταση δεν είναι απρόσωπη. 

Αν η Περιφέρεια δεν μπορεί η δεν θέλει να ασκήσει τις αρμοδιότητες της και να αναλάβει τις ευθύνες της, ας επιστρέψει την αρμοδιότητα στο Δήμο, μαζί με τους απαραίτητους πόρους.

Η εγκληματική εγκατάλειψη του Πεδίου του Άρεως δικαιώνει με τον πιο εύγλωττο τρόπο την πάγια διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων προς την Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου επιτέλους οι τοπικές κοινωνίες να αποφασίζουν οι ίδιες για το μέλλον του τόπου τους, χωρίς κηδεμόνες. Σήμερα από εδώ το κακοποιημένο Πεδίο του Άρεως, ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τη φωνή των κατοίκων και λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!».