Ποινική δίωξη σε βάρος του μουφτή της Κομοτηνής για κατάχρηση εξουσίας

Ποινική δίωξη σε βάρος του μουφτή της Κομοτηνής για κατάχρηση εξουσίας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκλεγμένος μουφτής της Κομοτηνής, Ibrahim Serif, κατηγορείται – σύμφωνα με δημοσίευμα του τουρκικού πρακτορείου Anadolu – για κατάχρηση εξουσίας με αφορμή τη συμμετοχή του σε μια ισλαμική θρησκευτική εκδήλωση το 2016, κάτι που απαγορεύεται.

Επικαλούμενο δικαστικές πηγές, το τουρκικό πρακτορείο αναφέρει ότι το γραφείο του Εισαγγελία της επαρχίας Ροδόπης κατέθεσε αγωγή κατά του μουφτή, ενώ η πρώτη ακρόαση θα γίνει στις 8 Μαΐου. 

Σύμφωνα με δηλώσεις του μουφτή στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων την Τετάρτη η πραγματική κατάσταση ήταν πολύ διαφορετική από τις αξιώσεις της εισαγγελίας. Οπως φαίνεται να δηλώνει ο ίδιος: «παρακολούθησα την εκδήλωση αφού με κάλεσαν μουσουλμάνοι συνάδελφοί μου». «Είμαι υπεύθυνος για την οργάνωση ενός θρησκευτικού γεγονότος, αλλά ως θρησκευτικές αρχές, πρέπει να παρέχουμε θρησκευτικές υπηρεσίες σε εκείνους που ζητούν βοήθεια», πρόσθεσε. 

Ο Serif δήλωσε ότι είχε κερδίσει προηγουμένως μια υπόθεση το 1999 μετά από προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι από τότε δεν υπήρξε ποινική δίωξη σε βάρος του μέχρι πέρσι.«Ωστόσο, κατά το περσινό έτος, κλήθηκα στο γραφείο του Εισαγγελέα επτά φορές», είπε όπω γράφει το Anadolu.

Αξίζει να σημειωθεί πως για παρόμοιες υποθέσεις έχουν διωχθεί στο παρελθόν και μουφτήδες της Ξάνθης. Ειδικότερα, οι μουφτήδες Μεχμέτ Εμίν Αγά και Αχμέτ Μετέ καταδικάστηκαν επίσης για κατάχρηση εξουσίας.

Από την πλευρά του ο τουρκικός τύπος κάνει λόγο για αντίποινα από ελληνικής πλευράς, για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή