Την οριστική παύση εφοριακού από την υπηρεσία του ζητά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Την οριστική παύση εφοριακού από την υπηρεσία του ζητά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή μεγαλύτερη από την παύση των έξι μηνών, που επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο σε εφοριακό, ζητά η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, θεωρώντας πως η επιβληθείσα ποινή είναι δυσανάλογα μικρή σε σχέση με την έκνομη δράση του εφοριακού.

Η Μαρία Παπασπύρου συγκεκριμένα ζητά μεγαλύτερη ποινή για τον εφοριακό, ακόμα και οριστική παύση από την υπηρεσία του, καθώς είχε συλληφθεί να εκδίδει φορολογικές ενημερότητες σε πολίτες, αν και χρωστούσαν στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, κατά τη διετία 2011- 2012 είχε εκδώσει τουλάχιστον 122 αποδεικτικά φορολογικής ενημερότητας και μάλιστα, ακόμα και σε ΔΟΥ που ο ίδιος δεν υπηρετούσε.

Αρχικά, το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του επέβαλε ποινή στέρησης μισθού για 10 μήνες και μετά από ένσταση της κυρίας Παπασπύρου για επιεική μεταχείριση, ο εφοριακός τιμωρήθηκε από το Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό με παύση έξι μηνών, ενώ στα ποινικά δικαστήρια έχει καταδικαστεί σε δέκα μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT