ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαριές ποινές για το συμβόλαιο θανάτου δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ

varies-poines-gia-to-symvolaio-thanatoy-dikigoroy-toy-lagie

Βαριές ποινές επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας σε δύο Αλβανούς υπηκόους και τον επιχειρηματία Άρη Φλώρο για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, ο οποίος στην υπόθεση της Energa εκπροσωπούσε τον ΛΑΓΗΕ.

Στους δύο Αλβανούς Ντόλτσε Ολτι και Μπάκο Αμπέρ επιβλήθηκαν ποινές 23 και 22 ετών κάθειρξης αντίστοιχα, καθώς κρίθηκαν ένοχοι ομόφωνα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Αντωνόπουλου και το δικαστήριο διέταξε μετά την έκτιση της ποινής τους να απελαθούν και να μην επιστρέψουν στη χώρα μας για δέκα τουλάχιστον χρόνια.

Για τον Άρη Φλώρο το δικαστήριο, επίσης ομόφωνα, τον καταδίκασε ως ηθικό αυτουργό της απόπειρας κατά του Αντωνόπουλου και του επέβαλε ποινή 13 ετών κάθειρξης, ενώ έκανε δεκτό το αίτημά του να έχει η ποινή του ανασταλτικό αποτέλεσμα έως ότου γίνει η δίκη στο Εφετείο επιβάλλοντάς του παράλληλα ως περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ωστόσο η αναστολή στην έκτιση της ποινής για τον Άρη Φλώρο δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα διότι εκτίει και άλλη ποινή πολυετούς κάθειρξης για την υπόθεση της Energa.

H καταδίκη και των τριών υπήρξε ομόφωνη, ενώ κανένας από τους κατηγορούμενους δεν ήταν παρών κατά την έκδοση της απόφασης, ενώ λίγο νωρίτερα η εισαγγελέως στην πρόταση της ζήτησε την καταδίκη τους, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων, ότι η απόπειρα κατά του Αντωνόπουλου ήταν συμβόλαιο θανάτου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος που δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του υπήρξε συνήγορος του Άρη Φλώρου και η σχέση του αυτή αποδείχθηκε μοιραία για τη ζωή του.