Κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: στην Αθήνα κλιμάκιο της FIFA

Κρίση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: στην Αθήνα κλιμάκιο της FIFA

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλιμάκιο της FIFA και της UEFA καταφθάνει στην Αθήνα στον απόηχο των γεγονότων που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Τούμπα, στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, θα δώσει μάλιστα συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ η πρώτη τιμωρία του ΠΑΟΚ για όσα συνέβησαν στην Τούμπα την Κυριακή  ήλθε από τα συμβούλια και το διοικητικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Σωματείων( ECA), στην οποία συμμετέχουν 230 μέλη από 54 ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ενώσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση αναστέλλεται η ιδιότητα του μέλους στον ΠΑΟΚ προκειμένου «να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ECA:

«Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε με όπλο στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, στην διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συμβούλιο της ECA αλλά και η εκτελεστική της επιτροπή αποφάσισαν να διαγράψουν τον ΠΑΟΚ, με την απόφαση να έχει άμεση ισχύ. Στόχος της ECA είναι να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων, όπως επίσης και τους κανόνες πάνω στους οποίους έχει οικοδομηθεί και βασίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η τιμωρία παραμένει μέχρι νεοτέρας και νέα συζήτηση θα γίνει στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου στην Ρώμη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή