Έρευνα της ΕΛΑΣ για ψευδή αγγελία πρόσληψης υπαλλήλου στη Βουλή

Έρευνα της ΕΛΑΣ για ψευδή αγγελία πρόσληψης υπαλλήλου στη Βουλή

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία υπόθεση για ψευδή διαδικτυακή αγγελία πρόσληψης ενός ατόμου στη Βουλή ερευνά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για ψευδή διαδικτυακή αγγελία σχετικά με πρόσληψη ατόμου σε πολιτικό γραφείο, στη Βουλή με καθήκοντα γραμματέα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία σύμφωνα με την οποία, άγνωστος χρήστης του διαδικτύου ανήρτησε την εν λόγω ψευδή αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα αγγελιών και παρότρυνε τους ενδιαφερόμενους να αποστείλουν βιογραφικά σημειώματα και λοιπά ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μέσω e-mail.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης διαπιστώθηκε ότι η ψευδής αγγελία είχε αναρτηθεί και παρέμεινε ενεργή από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2017, ενώ από τον ίδιο χρήστη, κατά το έτος 2016, είχε δημοσιευθεί παρόμοιας μορφής αγγελία, η οποία αφορούσε σε πρόσληψη ατόμου με καθήκοντα γραμματέα, σε ιδιωτικό ιατρείο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή