Πρώτη «μαζική» δίωξη για τον Ρουβίκωνα – Στο σκαμνί 12 άτομα

Πρώτη «μαζική» δίωξη για τον Ρουβίκωνα – Στο σκαμνί 12 άτομα

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε δίκη παραπέμπονται για σειρά αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος δώδεκα άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί από τις αρχές ως μέλη της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας».

Η παραπομπή τους σε δίκη έγινε με απευθείας κλήση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο προκειμένου να δικαστούν για διακεκριμένες φθορές, διατάραξη ομαλής λειτουργίας δημοσίων υπηρεσιών, παράνομη βία και διατάραξη κοινής ειρήνης.

Στους συγκεκριμένους κατηγορούμενους αποδίδονται σειρά ενεργειών, όπως η εισβολή σε γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό, παράνομη είσοδος στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας,φθορές σε φράκτη της οικίας του γερμανού πρέσβη, φθορές στην πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας, στα δικαστήρια της Λάρισας και άλλα.

Η έρευνα που κατέληξε σε παραπομπή των δώδεκα έγινε μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η οποία ζήτησε τη συνένωση και των δικογραφιών που είχαν σχηματιστεί κατά καιρούς για δράσεις και ενέργειες του «Ρουβίκωνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή