ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αποκλεισμός ομάδων μετά τα επεισόδια στον αγώνα σχολικού πρωταθλήματος

elas--3

Tον αποκλεισμό των ομάδων του 16ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑΛ Καλαμαριάς από τη συνέχεια του σχολικού πρωταθλήματος, αποφάσισε η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (ΟΕΣΑΔ) Ανατολικής Θεσσαλονίκης, μετά τα επεισόδια στον μεταξύ τους αγώνα, στο γήπεδο Τριανδρίας.

Για το περιστατικό, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 17 ατόμων, μεταξύ των οποίων και δέκα ανήλικοι. Ολοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, επρόκειτο για βίαια επεισόδια, τα οποία ξέσπασαν όταν ομάδα, αποτελούμενη από 60-70 άτομα, κινήθηκε καταδρομικά προς το γήπεδο, όπου εκείνη την ώρα αγωνίζονταν οι ομάδες του 16ου Λυκείου Θεσσαλονίκης και του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς.

Κατά τις ίδιες μαρτυρίες, κρατώντας σιδηρολοστούς, ξύλα κ.ά. τα ίδια άτομα κατευθύνθηκαν στις κερκίδες και επιτέθηκαν σε άλλα άτομα που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση. Ακολούθησαν συμπλοκές, κατά τις οποίες αναφέρθηκαν δύο τραυματισμοί.

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδίκασε «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο» τα επεισόδια και έκανε λόγο για «απαράδεκτη ενέργεια εξωσχολικών δραστών» που «αμαύρωσε την αθλητική δραστηριότητα των μαθητών».

Σχολίασε μάλιστα ότι η ενέργεια αυτή δεν έχει καμία σχέση με τη σχολική ζωή και με το αθλητικό πνεύμα. Σύμφωνα με το υπουργείο, χθες, Τετάρτη 14 Μαρτίου, πριν τη λήξη της διεξαγωγής του ποδοσφαιρικού αγώνα, στο πλαίσιο των Πανελλήνιων Αγώνων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχ. έτους 2017-18, μεταξύ των ομάδων του 16ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης και ΕΠΑΛ Καλαμαριάς στο γήπεδο Τριανδρίας -κατά τον οποίο οι ομάδες σημείωσαν ισοπαλία με σκορ 1-1 και θα ακολουθούσε η διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη νικητή- σημειώθηκε συμπλοκή μεταξύ εξωσχολικών ατόμων, τα οποία εισήλθαν στις κερκίδες, με μερίδα παραβρισκόμενων μαθητών των δύο σχολείων, που παρακολουθούσαν τον αγώνα.

Ο υπεύθυνος από την ΟΕΣΑΔ ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία κατέφθασε άμεσα με αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι να τραπούν σε φυγή.

Η αρμόδια ΟΕΣΑΔ Ανατολικής Θεσσαλονίκης αποφάσισε τον αποκλεισμό των δυο σχολικών ομάδων από τη συνέχεια του πρωταθλήματος ενώ θα συνεδριάσει άμεσα για την επιβολή ποινής. Από τους τέσσερις προγραμματισμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στον ίδιο χώρο, οι υπόλοιποι τρεις διεξήχθησαν κανονικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ