Επίθεση με μπογιές κατά καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς – «Κοινωνική παρέμβαση» την χαρακτηρίζει η ίδια

Επίθεση με μπογιές κατά καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς – «Κοινωνική παρέμβαση» την χαρακτηρίζει η ίδια

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εισβολή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς πραγματοποίησαν την Πέμπτη κουκουλοφόροι, σε αίθουσα που εκείνη την ώρα έκανε μάθημα η καθηγήτρια διεθνών σπουδών Μαίρη Μπόση.

Οι κουκουλοφόροι πέταξαν τρικάκια, ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα ενώ έριξαν μπογιές στην αίθουσα και στην καθηγήτρια. 

Μάλιστα στο κείμενο ανάληψης ευθύνης αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «αναγνωρίζοντας την προσφορά της κυρίας Μαρίας Μπόση στην "αντιτρομοκρατική" πολιτική φροντίσαμε για τον καλλωπισμό της, αφού την περιλούσαμε με χρώματα».

Μιλώντας στo kathimerini.gr η κυρία Μπόση χαρακτήρισε την επίθεση «κοινωνική παρέμβαση» προσθέτοντας ότι θεωρεί το γεγονός ήσσονος σημασίας και ότι δεν θα πρέπει να μεγαλοποιείται. 

Επίθεση με μπογιές κατά καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς – «Κοινωνική παρέμβαση» την χαρακτηρίζει η ίδια-1

Επίσης, στο κείμενο ανάληψης ευθύνης αναφέρεται ότι το περιστατικό έγινε «με αφορμή την απόφαση του εφετείου, στις 26 Μαρτίου, που αφορά τους συντρόφους Α. Ντάλιο, Γ. Μιχαηλίδη, ∆. Πολίτη, Ν. Ρωμανό καθώς και το μέλος της ΣΠΦ Γ. Τσάκαλο». Σημειώνεται επίσης ότι «οι σύντροφοι παρότι έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από την κατηγορία της ένταξης στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, μέσω μιας δικαστικής “καινοτομίας” διώκονται ως “ατομικοί τρομοκράτες” με αποτέλεσμα να έχουν καταδικαστεί σε βαρύτατες ποινές κάθειρξης».

Τέλος οι αντιεξουσιαστές απευθύνουν κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκεντρώσεις τις επόμενες ημέρες στην πλατεία Εξαρχείων, στην πλατεία στο Μοναστηράκι και τη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού. 

Υπουργείο Παιδείας: Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση στην κοινωνία

«Τέτοια φαινόμενα δεν έχουν θέση ούτε στην κοινωνία, ούτε στον πανεπιστημιακό χώρο» υπογράμμισε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καταδικάζοντας το περιστατικό. Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται συνάντηση του πρύτανη του ΠΑΠΕΙ, Άγγελου Κότιου, με την καθηγήτρια, για το περιστατικό.

Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Απολύτως καταδικαστέα χαρακτήρισε την επίθεση στην καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πειραιά, Μαίρη Μπόση, ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ενέργειες τέτοιου είδους στρέφονται ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο και στρώνουν τον δρόμο σε λογικές αυταρχισμού και ιδιωτικοποίησης», σημειώνεται στην ανακοίνωσή του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή