Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους σημειώθηκε σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την επίθεση με μπογιές κατά της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση και την καταδρομική επιχείρηση κουκουλοφόρων σε υποκαταστήματα τράπεζας στην πλατεία Κάνιγγος ήρθε η ανάληψη ευθύνης για τις δύο ενέργειες σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους-1

Σχεδόν ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη αναρχικοί εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συμβολή της Εγνατίας με την Αριστοτέλους.

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους-2
Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους-3

Η σημερινή ημέρα επιθέσεων ξεκίνησε με τους βανδαλισμούς σε τράπεζες στην οδό Χαλκοκονδύλη όπου οι κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες και ATM.

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους-4
Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους-5
Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους-6

Ακολούθησε η εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και η επίθεση με μπογιές κατά της κ. Μπόση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το μάθημα.

Οι δράστες ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν. Ανέφεραν μάλιστα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες».

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους-7

Λίγη ώρα αργότερα, μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε εισβολή στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Αφού ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου ανήρτησαν πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή. 

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους-8

Σε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται: «Η κυβέρνηση Σύριζα αφού ενίσχυσε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, δηλαδή ενίσχυσε τη δυνατότητα ποινικοποίησης της κάθε Ηριάννας και του κάθε Περικλή, με απεγνωσμένο, εκκωφαντικό και υποκριτικό τρόπο προσπάθησε να δείξει συμπαράσταση στους αθώους διωκόμενους από το τέρας που η ίδια η κυβέρνηση κατασκεύασε. Ταυτόχρονα ο Σύριζα θέλει να επιδείξει άνευ κόστους δημοκρατική ευαισθησία στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, πάνω στις ήδη βεβαρυμμένες πλάτες της Ηριάννας και του Περικλή, με αποτέλεσμα να τους καταστήσει ευάλωτους στον πολωτικό καφκικό ανταγωνισμό των ομάδων εξουσίας. Δεν θα ξεχάσουμε επίσης και την προσταγή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τους συναδέλφους τους για εφαρμογή του Ποινικού Δίκαιου του Εχθρού. Η πρόθεσή τους ήταν σαφής από την πρώτη φορά. Εξόντωση της Ηριάννας, ως ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση του σταθερού πόθου που είναι η επιβολή ενός “δικαστικού κράτους”».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή