ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους

Νέο μπαράζ επιθέσεων από κουκουλοφόρους σημειώθηκε σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Μετά την εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και την επίθεση με μπογιές κατά της καθηγήτριας Μαίρης Μπόση και την καταδρομική επιχείρηση κουκουλοφόρων σε υποκαταστήματα τράπεζας στην πλατεία Κάνιγγος ήρθε η ανάληψη ευθύνης για τις δύο ενέργειες σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

neo-mparaz-epitheseon-apo-koykoyloforoys0

Σχεδόν ταυτόχρονα στη Θεσσαλονίκη αναρχικοί εισέβαλαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη συμβολή της Εγνατίας με την Αριστοτέλους.

neo-mparaz-epitheseon-apo-koykoyloforoys1

neo-mparaz-epitheseon-apo-koykoyloforoys2

Η σημερινή ημέρα επιθέσεων ξεκίνησε με τους βανδαλισμούς σε τράπεζες στην οδό Χαλκοκονδύλη όπου οι κουκουλοφόροι έσπασαν βιτρίνες και ATM.

neo-mparaz-epitheseon-apo-koykoyloforoys3

neo-mparaz-epitheseon-apo-koykoyloforoys4

neo-mparaz-epitheseon-apo-koykoyloforoys5

Ακολούθησε η εισβολή κουκουλοφόρων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και η επίθεση με μπογιές κατά της κ. Μπόση που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί το μάθημα.

Οι δράστες ανήρτησαν πανό, φώναξαν συνθήματα και πέταξαν φέιγ βολάν. Ανέφεραν μάλιστα σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι η επίθεση έγινε σε ένδειξη αλληλεγγύης στους αναρχικούς που διώκονται ως «ατομικοί τρομοκράτες».

neo-mparaz-epitheseon-apo-koykoyloforoys6

Λίγη ώρα αργότερα, μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Θεσσαλονίκης προχώρησαν σε εισβολή στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης. Αφού ανέβηκαν στον τρίτο όροφο του κτιρίου ανήρτησαν πανό σε ένδειξη αλληλεγγύης στην Ηριάννα και τον Περικλή. 

neo-mparaz-epitheseon-apo-koykoyloforoys7

Σε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου αναφέρεται: «Η κυβέρνηση Σύριζα αφού ενίσχυσε τους αντιτρομοκρατικούς νόμους, δηλαδή ενίσχυσε τη δυνατότητα ποινικοποίησης της κάθε Ηριάννας και του κάθε Περικλή, με απεγνωσμένο, εκκωφαντικό και υποκριτικό τρόπο προσπάθησε να δείξει συμπαράσταση στους αθώους διωκόμενους από το τέρας που η ίδια η κυβέρνηση κατασκεύασε. Ταυτόχρονα ο Σύριζα θέλει να επιδείξει άνευ κόστους δημοκρατική ευαισθησία στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, πάνω στις ήδη βεβαρυμμένες πλάτες της Ηριάννας και του Περικλή, με αποτέλεσμα να τους καταστήσει ευάλωτους στον πολωτικό καφκικό ανταγωνισμό των ομάδων εξουσίας. Δεν θα ξεχάσουμε επίσης και την προσταγή της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προς τους συναδέλφους τους για εφαρμογή του Ποινικού Δίκαιου του Εχθρού. Η πρόθεσή τους ήταν σαφής από την πρώτη φορά. Εξόντωση της Ηριάννας, ως ένα ακόμα βήμα για την εκπλήρωση του σταθερού πόθου που είναι η επιβολή ενός “δικαστικού κράτους”».