Κατηγορίες για επτά πλημμελήματα σε βάρος των τριών συλληφθέντων στα επεισόδια εξώ από συμβολαιογραφείο

Κατηγορίες για επτά πλημμελήματα σε βάρος των τριών συλληφθέντων στα επεισόδια εξώ από συμβολαιογραφείο

2' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 30 Μαρτίου θα δικαστούν από το Αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες σε επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν για τους πλειστηριασμούς και αστυνομικών, χθες έξω από Συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συλληφθέντες, δύο μέλη της Λαϊκής Ενότητας και ένα μέλος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, οδηγήθηκαν στην εισαγγελία, όπου από νωρίς το πρωί τους περίμεναν δεκάδες φίλοι τους, μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μέλη της ΑΔΕΔΥ και πολλοί άλλοι φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης.

Εναντίον τους η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά επτά αδικήματα που αφορούν αντίσταση κατά της Αρχής, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα απελευθέρωσης κρατουμένου, επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά αστυνομικού και απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά αστυνομικού, εξύβριση και απειλή.

Η υπόθεση ανατέθηκε στο Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο με αντιρρήσεις, ωστόσο, από την πλευρά των συνηγόρων υπεράσπισης των τριών κατηγορουμένων Δημήτρη Σαραφιανού και Ζωής Κωνσταντοπούλου. Οι δύο δικηγόροι υποστήριξαν ότι για την υπόθεση θα πρέπει να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση, καθώς από τη δικογραφία απουσιάζουν κρίσιμα στοιχεία, όπως, για παράδειγμα, επίσημες ιατρικές γνωματεύσεις για τους τραυματισμούς αστυνομικών που καταλογίζονται στους τρεις. Σύμφωνα με τον κ. Σαραφιανό, οι επίμαχες γνωματεύσεις «είναι παντελώς ανυπόστατες», αφού δεν περιλαμβάνουν καν «όνομα υπογράφοντος ιατρού, ούτε σφραγίδες», καθώς -όπως ανέφερε ο συνήγορος- «οι ίδιοι οι αστυνομικοί που φέρονται να είναι τραυματισθέντες έχουν ζητήσει να μην εξεταστούν».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται από την υπεράσπιση των τριών, δεν περιλαμβάνεται στη δικογραφία βίντεο που φαίνεται να έχει συλλέξει η αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, υλικό που θα μπορούσε να προσκομισθεί και να αξιολογηθεί κατά τη διάρκεια προκαταρκτικής εξέτασης. «Είναι προφανές ότι εδώ έχουμε μία συγκεκριμένη αντιμετώπιση της υπόθεσης, η οποία μόνο με κυβερνητικές εντολές μπορεί να σχετίζεται» είπε ο κ. Σαραφιανός.

Λαφαζάνης: Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κυβερνά με ΜΑΤ

Επίθεση στην κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζει ότι δημιουργεί πολιτικούς κρατούμενους, εξαπέλυσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τα δικαστήρια στην οδό Ευελπίδων, που οδηγήθηκαν οι τρεις συλληφθέντες στη συγκέντρωση της ΛΑΕ και άλλων συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών.

«Καταγγέλλουμε τις αναίτιες και άδικες συλλήψεις των αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς. Εάν υπάρχει ποινική ευθύνη, αυτή υπάρχει αποκλειστικά στους άνδρες των ΜΑΤ που, όπως είδε όλος ο ελληνικός λαός, επιτέθηκαν και χτύπησαν αναίτια και ανηλεώς τους διαδηλωτές» είπε ο γραμματέας της του ΠΣ της ΛΑΕ.

Παράλληλα έκανε λόγο για σκευωρία της κυβέρνησης και τόνισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ο Ερντογάν στην Τουρκία, αποφασίζει ο ίδιος ποιος είναι ο κατηγορούμενος ή όχι. Θέλω να πω προσωπικά στον κ. Τσίπρα, και αυτό να το λάβει υπόψη του, ότι εάν αποφάσισε να έχει πολιτικούς κρατουμένους ξανά στην Ελλάδα και μάλιστα αριστερούς πολιτικούς κρατούμενους, αυτό θα είναι και το πολιτικό του τέλος. Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίσει να κυβερνά με ΜΑΤ και διώξεις εναντίον του λαού».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επικαλέστηκε πληροφορίες και σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει ζητήσει και έχει πάρει άδεια από την εισαγγελία να βιντεοσκοπεί κρυφά όλες τις δημόσιες συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες, με το πρόσχημα της διαπίστωσης αδικημάτων από τους συμμετέχοντες πολίτες. Δυστυχώς η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο καταπατά κάθε ίχνος ατομικών ελευθεριών και αναβιώνει τις χειρότερες εμφυλιακές και μετεμφυλιακές μέρες των φακελωμάτων πολιτών, της στοχοποίησης και της τρομοκράτησής τους».

«Εμείς λέμε καθαρά: η τρομοκρατία και το νέο φακέλωμα δεν θα περάσουν» υπογράμμισε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή