Κομοτηνή: Ενοχος για συμμετοχή στο ISIS 33χρονος Σύρος

Κομοτηνή: Ενοχος για συμμετοχή στο ISIS 33χρονος Σύρος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για συμμετοχή στο Ισλαμικό Κράτος καταδικάστηκε σήμερα από δικαστήριο της Κομοτηνής ο 33χρονος Σύρος πρόσφυγας που συνελήφθη τον Οκτώβριο στην Αλεξανδρούπολη, ως ύποπτος για συμμετοχή στη τζιχαντιστική οργάνωση. Η ποινή που του επιβλήθηκε είναι οκτώ χρόνια φυλακιση.

Το δικαστήριο αθώωσε ωστόσο τον 33χρονο για τις κατηγορίες που αφορούσαν εμπλοκή του σε φόνο και χρήση εκρηκτικών στο πλαίσιο της δράσης του στην οργάνωση, ανακοίνωσε ο δικηγόρος του.

O 33χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε σχέση με το ΙΚ, σημειώνοντας ότι υπήρξε μέλος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), o οποίος μάχεται εναντίον του καθεστώτος Άσαντ.

Η σύλληψη του έλαβε χώρα τον Οκτώβιο, όταν οι αρχές εντόπισαν στο κινητό του τηλέφωνο υλικό με δράσεις μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ενώ ο ίδιος είχε ήδη αιτηθεί άσυλο στη χώρα.

Ο 33χρονος είχε εισέλθει στη χώρα ως πρόσφυγας από την Τουρκία, μαζί με τη σύζυγο και τα παιδιά του, διασχίζοντας το Αιγαίο με βάρκα μέσω της Λέρου, το 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή