ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχισε εκ νέου η δίκη Ηριάννας – Περικλή: Τι είπαν οι μάρτυρες στο Εφετείο

archise-ek-neoy-i-diki-iriannas-amp-8211-perikli-ti-eipan-oi-martyres-sto-efeteio

Με την παρουσία δεκάδων αλληλέγγυων και ισχυρής αστυνομικής δύναμης, άρχισε σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η κατ´ έφεση εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους την Ηριάννα και τον Περικλή, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών ο καθένας.

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τρομοκρατική οργάνωση αμφισβητώντας το αποτύπωμα που αποτέλεσε και το μοναδικό στοιχείο για την καταδίκη τους.

Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι ενεπλάκησαν στην υπόθεση μετά το δείγμα DNA που βρέθηκε σε γεμιστήρα όπλου, τα οποία εντοπίστηκαν μαζί με σφαίρες στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου. «Ενα δείγμα DNA ούτε καταδικάζει ούτε αθωώνει. Από μόνο του δεν αρκεί», ήταν το σχόλιο του προέδρου της έδρας του δικαστηρίου.

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε και ο σύζυγος της Ηριάννας, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο και παράλογο να βρίσκεται κατηγορούμενη η Ηριάννα για κάτι που ο ίδιος έχει αθωωθεί.

«Στο σπίτι μου δεν βρέθηκε ποτέ τίποτα που να μας συνδέει με την οργάνωση. Οδηγήθηκα σε μία δίκη που κράτησε δύο χρόνια, και εξευτέλισε τη δικογραφία. Ο εφέτης ανακριτής είχε το θάρρος να μην προφυλακίσει, ούτε την Ηριάννα ούτε τον Περικλή και τους προστάτευσε μάλιστα αφού δεν δημοσιοποίησε τα στοιχεία τους. Εγώ αθωώθηκα. Δεν προέκυψε ποινικό ενδιαφέρον στις φιλικές σχέσεις μου με δύο εκ των κατηγορουμένων από τους Πυρήνες της Φωτιάς, και τώρα ερχόμαστε να ακούσουμε ότι μέλος της οργάνωσης είναι η Ηριάννα», ανέφερε.

Είχαν προηγηθεί οι καταθέσεις των γονέων των δύο κατηγορουμένων οι όποιοι απέκλεισαν με κατηγορηματικό τρόπο ότι τα παιδιά τους έχουν οποιαδήποτε σχέση με τις βαριές κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Η δίκη διέκοψε για τις 10 Μαΐου για να συνεχιστεί με την κατάθεση του ίδιου μάρτυρα.