Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής: Στη 2η θέση το 3ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής: Στη 2η θέση το 3ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής «Crazy Builders» αποτελούμενη από τους μαθητές Άγγελο Ζάγκλη, Βασίλη Καραμπέκιο, Βαγγέλη Κολυμπίρη, Δημήτρη Κυλίτη, Κωνσταντίνο Παναγόπουλο, Κωνσταντίνο Παντίδο και προπονητή τον Μανώλη Οικονομάκη κατέκτησε τη 2η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής που διεξήχθη στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου στις 4 Μαρτίου 2018.

Η προετοιμασία των μαθητών έγινε στο πλαίσιο της δραστηριότητας Ρομποτικής που ξεκίνησε ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου.

Η ιδέα τους ήταν άκρως ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη. Το σενάριο είναι τοποθετημένο στο όχι και τόσο μακρινό πια 2039 και έχει ως εξής: «Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν η NASA έστειλε στον Άρη το ρομποτικό όχημα Curiocity για να εξερευνήσει τον πλανήτη και να συλλέξει στοιχεία από το έδαφος και την επιφάνειά του. Ακολούθησαν χρόνια αναλύσεων των στοιχείων στα εργαστήρια στη Γη όπως και η αποστολή πιο σύγχρονων ρομποτικών οχημάτων στον Άρη για ακόμα πληρέστερη συλλογή στοιχείων του πλανήτη.

Ολα αυτά οδήγησαν τους επιστήμονες στην απόφαση ότι ο πλανήτης θα μπορούσε να γίνει κατοικήσιμος μετά από πολλά χρόνια. Βασικός στόχος ήταν να βρεθεί ο τρόπος για την ασφαλή παραμονή και διαμονή επιστημόνων στην επιφάνεια του πλανήτη. Έτσι ξεκίνησε το πρόγραμμα Thera City One, που είναι σε εξέλιξη μέχρι και σήμερα. Στόχος του προγράμματος είναι η κατασκευή από ρομποτικούς μηχανισμούς, στον κόκκινο πλανήτη, κατοικίας της πρώτης ομάδας 7 επιστημόνων που πρόκειται να σταλεί εκεί. Η επιστημονική ομάδα θα προετοιμάσει άλλες κατοικίες για τις επόμενες επανδρωμένες αποστολές.»

Η κατασκευή των τούβλων στον Άρη στηρίζεται στη μέθοδο της Συμπίεσης και Ανάφλεξης Αρειανού Ρεγκόλιθου.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής: Στη 2η θέση το 3ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής-1

Η κατασκευή τους αποτελείται από δύο μέρη:

Το πρώτο είναι υπεύθυνο για την εισαγωγή του ρεγκόλιθου σε ειδικό θάλαμο συμπίεσης και ανάφλεξης και την έξοδο του νέου τούβλου από το θάλαμο στον ιμάντα εξόδου.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής: Στη 2η θέση το 3ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής-2

Το δεύτερο μετακινεί το νέο τούβλο, μέσω του ιμάντα εξόδου, σε ειδικό όχημα με κουβά. Το όχημα ξεφορτώνει το νέο τούβλο στη νέα κατοικία.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής: Στη 2η θέση το 3ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής-3
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής: Στη 2η θέση το 3ο δημοτικό σχολείο Ηρακλείου Αττικής-4

Δείτε τα σχετικά video:

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 – 3ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής – 2η Θέση

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018 – 3ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής – ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή