ΣΤΑΣΥ: Επιστροφή στις θέσεις διά τροπολογίας

ΣΤΑΣΥ: Επιστροφή στις θέσεις διά τροπολογίας

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επιστροφή, αυτήν τη φορά στις ΣΤΑΣΥ, εκείνων των πρώην υπαλλήλων των ΗΣΑΠ που ως «πλεονάζον προσωπικό» είχαν μεταταχθεί σε φορείς και υπηρεσίες του Δημόσιου και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε χθες, για να ψηφιστεί με το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών.

Το γεγονός σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στους διαδρόμους της Βουλής: Αφενός, εξαιτίας του περιεχομένου του, ορισμένοι μιλούσαν για «ρουσφετολογική» ρύθμιση, αν και όπως άλλες πλευρές σημείωναν, η κίνηση είναι επιβεβλημένη, καθώς ο παλιός ΗΣΑΠ ως τμήμα πλέον των ΣΤΑΣΥ έχει σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, που προκλήθηκαν ακριβώς εξαιτίας των μετατάξεων κατά τα προηγούμενα έτη. Αφετέρου, πλήθος επικριτικών σχολίων προκάλεσαν παράπλευρα ζητήματα, σχετικά με τους κανόνες καλής νομοθέτησης που έχουν παραβιαστεί με την εν λόγω τροπολογία: Πρώτον, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής χαρακτηρίστηκε «εκπρόθεσμη» – και δικαιολογημένα, μια και κατατέθηκε στις 12.20 το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η συζήτηση του νομοσχεδίου. Δεύτερον, όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, δεν καταγράφεται το προϋπολογιζόμενο κόστος της ρύθμισης (ο Κανονισμός της Βουλής καθιστά απαραίτητο να συμβαίνει αυτό).

«Από τις προτεινόμενες διατάξεις προκαλείται σε βάρος του προϋπολογισμού των ΣΤΑΣΥ ενδεχόμενη δαπάνη. Η εν λόγω δαπάνη εξαρτάται από πραγματικά γεγονότα (αριθμό συνιστώμενων θέσεων κ.λπ.), για την εκτίμηση του ύψους της οποίας δεν εστάλησαν στοιχεία από το επισπεύδον υπουργείο», σημειώνει χαρακτηριστικά το ΓΛΚ στην έκθεσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή