Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή από την Κάλυμνο – Τι δείχνει το νέο πόρισμα

Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου του φοιτητή από την Κάλυμνο – Τι δείχνει το νέο πόρισμα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανατροπή στην υπόθεση του θανάτου του φοιτητή Νικόλα Χατζηπαύλου στην Κάλυμνο, καθώς, το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου της οικογένειάς του δεν συνάδει με την πρώτη ιατροδικαστική έκθεση.

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο θάνατος του φοιτητή  ήταν βίαιος και ασφυκτικός. Την ίδια ώρα η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση έκανε λόγο για αργό θάνατο από πτώση.

«Πρόκειται καθαρά για εγκληματική ενέργεια. Η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση είναι εντελώς λάθος. Η δεύτερη μας δικαιώνει γιατί έχει διαφορετικά ευρήματα και η τρίτη μας δικαιώνει πάλι, ότι δεν πρόκειται περί πτώσης» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιάννης Γλύκας, στον τηλεοπτικό σταθμό Star, που έφερε στη δημοσιότητα το πόρισμα.

«Αποκλείεται ο θάνατος να συνδεθεί με κακώσεις λόγω πτώσης οποιασδήποτε μορφής. Θα πρέπει οι ανακριτικές αρχές να συνεχίσουν τις έρευνες γιατί άποψη μου είναι ότι έχουν χαθεί πολύτιμα στοιχεία. Αν είχε πτώση θα έπρεπε να διαπιστωθούν και εσωτερικές και εξωτερικές κακώσεις» δήλωσε ο Σωκράτης Τσαντίρης, τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας.

Στο μεταξύ, η οικογένεια του Νικόλα Χατζηπαύλου προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις κατά του πρώτου ιατροδικαστή, καθώς θεωρεί ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις στην εξέταση.

Η δικογραφία ακόμα δεν έχει κλείσει και όλες οι εκθέσεις θα παραδοθούν στον εισαγγελέα. Η οικογένεια θα ζητήσει και αναπαράσταση, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι αρχές με τη βοήθεια ειδικών ερεύνησαν εκ νέου τον βράχο στην Κάλυμνο για να συλλέξουν στοιχεία, κυρίως για το ύψος από το οποίο φέρεται να έπεσε ο άτυχος φοιτητής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή