Βάναυση κακοποίηση σκύλου από οπλίτες – Ερευνα διεξάγει το ΓΕΣ

Βάναυση κακοποίηση σκύλου από οπλίτες – Ερευνα διεξάγει το ΓΕΣ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την παρέμβαση του Γενικού Επιτελείου Στρατού προκάλεσε βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το πρωί της Κυριακής και στο οποίο εμφανίζονται δύο οπλίτες να βασανίζουν ένα σκυλί.

Όπως αναφέρει ο εκπρόσωπος του ΓΕΣ «το θέμα διερευνάται αρμοδίως, ώστε να αποδοθούν άμεσα ευθύνες στους εμπλεκόμενους για τη βάναυση και καταδικαστέα αυτή πράξη».

Ο χρόνος και η τοποθεσία της λήψης του βίντεο δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο σύμφωνα με την ιστοσελίδα που δημοσίευσε το απόσπασμα, το θλιβερό περιστατικό, κατά πληροφορίες, συνέβη πριν από 4 μήνες σε στρατόπεδο των Γιαννιτσών.

Παρέμβαση για το περιστατικό πραγματοποίησε και ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, «ζήτησε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού την άμεση, ενδελεχή και σε βάθος εξέταση του περιστατικού, έτσι ώστε να αποδοθούν ευθύνες και να επιβληθούν οι αυστηρότερες προβλεπόμενες ποινές». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή