ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Προσωρινή λύση η διαμονή προσφύγων στα Οινόφυτα

Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής: Προσωρινή λύση η διαμονή προσφύγων στα Οινόφυτα

Προσωρινή, χαρακτηρίζει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, την παραμονή των τετρακοσίων, περίπου, προσφύγων στο Κέντρο Φιλοξενίας Οινοφύτων, όπου χθες βράδυ προκλήθηκε ένταση, εξαιτίας της άρνησής τους να μεταφερθούν, από τα ξενοδοχεία του Μαραθώνα όπου διεμεναν, στο Κέντρο Φιλοξενίας.

Σύμφωνα με στέλεχος του Υπουργείου, σε τέσσερις, περίπου, εβδομάδες οι εν λόγω πρόσφυγες, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι οικογένειες, θα εγκατασταθούν, μονίμως, σε διαμερίσματα.

Η μετεγκατάστασή τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Οινοφύτων, διευκρίνισε το στέλεχος του Υπουργείου, κρίθηκε επιβεβλημένη, αφού "τέλειωσε" το κονδύλι που διαθέτει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) για την κάλυψη του κόστους παραμονής τους σε ξενοδοχεία, έως ότου εγκατασταθούν οριστικά, σε διαμερίσματα.

Δεν είχαμε άλλη δυνατότητα, κατέληξε το στέλεχος του Υπουργείου. Έπρεπε να βρούμε άμεσα μια λύση και ως πλέον ενδεδειγμένη προκρίθηκε αυτή της προσωρινής μετεγκατάστασής τους, στο Κέντρο Φιλοξενίας Οινοφύτων, όπου δεν θα παραμείνουν για διάστημα μεγαλύτερο των 4 – 5 εβδομάδων.