Κοντονής: Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν είναι κράτος – ταραξίας

Κοντονής: Η Τουρκία να αντιληφθεί ότι δεν είναι κράτος – ταραξίας

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ελπίζω να αντιληφθεί η Τουρκία ότι δεν έχει θέση στη διεθνή κοινότητα ως ταραξίας αλλά ως ισότιμο μέλος που σέβεται το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ερωτηθείς για τη συνεχιζόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων αξιωματικών στην Τουρκία, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου για θέματα λειτουργίας της δικαιοσύνης.

«Η Τουρκία, ανέφερε ο κ. Κοντονής, ενώ στα διεθνή fora δείχνει συμπεριφορά εναρμόνισης με τους διεθνείς κανόνες, επί της ουσίας πράττει προς μια κατεύθυνση παραβίασης του διεθνούς δικαίου. Θεωρώ, όπως θεωρεί και η Κυβέρνηση, ότι ήταν μια υπόθεση που έπρεπε να λήξει άμεσα αλλά δυστυχώς σε ένα κλίμα έντασης, το οποίο πυροδοτεί η Τουρκία, συνεχίζεται η κράτηση των δυο στρατιωτικών μέσω της παρέλκυσης της δικαστικής διαδικασίας».

Όσον αφορά στη συνάντησή του με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Ανώτατου Δικαστηρίου, αυτή έγινε, όπως ανέφερε ο υπουργός, ενόψει της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που έχει συγκροτηθεί με αντικείμενο τις αλλαγές στον οργανισμό λειτουργίας των δικαστηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή