Ασκηση ετοιμότητας στα Δωδεκάνησα

Ασκηση ετοιμότητας στα Δωδεκάνησα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής» διέταξε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Η άσκηση διεξάγεται στην περιοχή των Δωδεκανήσων με συμμετοχή μονάδων και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην άσκηση ετοιμότητας «Πυρπολητής» συμμετέχουν μία φρεγάτα, μία πυραυλάκατος, μία κανονιοφόρος, επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα, ένα πλοίο ταχείας μεταφοράς Ζουμπρ στο οποίο επιβαίνουν στοιχεία ειδικών δυνάμεων, ενώ την επιχείρηση υποστηρίζουν αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Είχε προηγηθεί πολύωρη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων χθες το βράδυ (ΓΕΕΘΑ, Ευ. Αποστολάκης, ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής, ΑΓΕΝ, Νίκος Τσούνης, ΓΕΑ, Χρ. Χριστοδούλου).

Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών υπό το φως των γενικότερων εξελίξεων και της τουρκικής κινητικότητας τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα τέθηκαν και ομάδες ταχείας επέμβασης και ειδικές δυνάμεις, ενώ ενεργοποίηθηκε η Δύναμη Δέλτα για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή