Ογδόντα χούλιγκαν προκάλεσαν επεισόδια στον Πειραιά

Ογδόντα χούλιγκαν προκάλεσαν επεισόδια στον Πειραιά

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν χθες το απόγευμα στον Πειραιά περίπου 70 – 80 χούλιγκαν του Ολυμπιακού. Στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο «Theoxenia», όπου επρόκειτο να μιλήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συγκρούστηκαν με δυνάμεις των ΜΑΤ και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, προκαλώντας διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, στο κέντρο του Πειραιά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στις 6 μ.μ. και διήρκεσαν περίπου μία ώρα. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού, που είχαν προφανώς ενημερωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος επρόκειτο να παραστεί σε προγραμματισμένη εκδήλωση της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή και κινήθηκαν προς τον χώρο της εκδήλωσης. Ανακόπηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια στους δρόμους γύρω από το Δημοτικό Θέατρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες είχε υπάρξει κινητοποίηση οπαδών του Ολυμπιακού μέσω και των κοινωνικών δικτύων. Πυρπολήθηκαν κάδοι απορριμμάτων και μάλιστα δυνάμεις της Πυροσβεστικής εκλήθησαν να μεταβούν στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου για να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Από τον πετροπόλεμο προκλήθηκαν φθορές σε δύο Ι.Χ. και ένα περιπολικό.

Τα επεισόδια εκτονώθηκαν μία ώρα αργότερα, οπότε και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο του Πειραιά.

Η ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου, που φέρεται να έχει εκφράσει δημοσίως τη συμπάθειά του για τον ΠΑΟΚ, ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη 22 Μαρτίου. Η εκδήλωση με θέμα «Το σχέδιο της Αριστεράς μετά τα μνημόνια» επρόκειτο αρχικά να φιλοξενηθεί σε πολυχώρο στην οδό Καραΐσκου. Ωστόσο, λόγω κωλύματος του ιδιοκτήτη μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο «Piraeus Theoxenia».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή