ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τεράστια προβλήματα από τη διακοπή υδροδότησης – Φωτογραφίες και βίντεο από τις εργασίες

aravissos

Από το πρωί του Σαββάτου εκτιμούν οι τεχνικοί της ΕΥΑΘ ότι θα αρχίσει σταδιακά να ομαλοποιείται η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης της διαρροής στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν νωρίς σήμερα το απόγευμα.

«Η αποκατάσταση της διαρροής με την αντικατάσταση σπασμένου τμήματος αγωγού, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 15:00 μμ ενώ σταδιακά θα ομαλοποιηθεί η υδροδότηση της πόλης τις πρωινές ώρες του Σαββάτου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Οπως συμπληρώνει επίσης η ΕΥΑΘ οι συγκολλήσεις μέσα και έξω από τον αγωγό έχουν προχωρήσει, έχει ολοκληρωθεί το 95% των τεχνικών εργασιών, θα ακολουθήσει παροχή νερού στο αντλιοστάσιο Δενδροποτάμου, άμεσος υγιεινολογικός έλεγχος του νερού, ώστε να τροφοδοτηθεί στη συνέχεια το δίκτυο της πόλης.

Η σοβαρότατη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε πάρα πολλές περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος που παραμένουν χωρίς νερό για πολλές ώρες.

thessaloniki-terastia-provlimata-apo-ti-diakopi-ydrodotisis-amp-8211-fotografies-kai-vinteo-apo-tis-ergasies0

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ, λόγω των συνεχιζόμενων εργασιών αποκατάστασης σήμερα Παρασκευή, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης στις περιοχές:

Ωραιόκαστρο, του Δήμου Ωραιοκάστρου ως τις 12:00

Ευκαρπία, του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00

Πεύκα, του Δήμου Νεάπολης – Συκεών ως τις 12:00

Μετέωρα, του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00

Πολίχνη, του Δήμου Π. Μελά ως τις 12:00

Εύοσμος, του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου ως τις 12:00

Κ.Πόλης, του Δήμου Θεσσαλονίκης ως τις 10:00

Χαλάστρα, του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00

Ανατολικό, του Δήμου Δέλτα ως τις 22:00

thessaloniki-terastia-provlimata-apo-ti-diakopi-ydrodotisis-amp-8211-fotografies-kai-vinteo-apo-tis-ergasies1

Επισημαίνεται, πάντως, πως και στις υπόλοιπες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης καθ’ ολη την διάρκεια της ημέρας, ενώ δεκάδες σχολικές μονάδες σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος παρέμειναν σήμερα κλειστές για λόγους υγιεινής.

Στο μεταξύ, και η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιστρατεύτηκε προκειμένου να εφοδιάσει νοσοκομεία της πόλης με νερό.

«Χθες κάποια ιδρύματα ζήτησαν βοήθεια στο πρόβλημα υδροδότησης. Κλιμάκια συναδέλφων με δεκάτονα και δωδεκάτονα οχήματα εφοδιάσαν με νερό το νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος, το Άσυλο του Παιδιού στον Φοίνικα και τρεις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης», αναφέρει ο Περιφερειάρχης Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχος Μανώλης Τσολάκης, ο οποίος ενημερώνει ότι αυτό το νερό είναι μόνο για οικιακή χρήση και δεν πρόκειται για πόσιμο νερό. «Είμαστε σε ετοιμότητα να παράσχουμε βοήθεια και να εφοδιάσουμε με νερό κάθε ίδρυμα ή ή φορέα που θα μας το ζητήσει. Το νερό αυτό βέβαια είναι μόνο για καθαριότητα, δεν είναι πόσιμο», καταλήγει.