Στη Λέσβο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για το προσφυγικό

Στη Λέσβο κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ για το προσφυγικό

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανησυχία του για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στη Λέσβο και τη διαχείριση των ιατρικών προβλημάτων τους εκφράζει το ΚΕΕΛΠΝΟ με αφορμή την αναζωπύρωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι σε ετοιμότητα και επισημαίνει πως ήδη βρίσκεται στη Λέσβο, κλιμάκιο του Οργανισμού συνοδευόμενο από τον αντιπρόεδρο Aγη Τερζίδη, για να συμβάλει στο συντονισμό των Δομών Πρώτης Φιλοξενίας 375 προσφύγων -μεταναστών εκ των οποίων τα 100 είναι παιδιά, που έχουν καταφθάσει τις τελευταίες ώρες στο νησί.

Την ίδια ώρα, εκτενές ρεπορτάζ, που τιτλοφορείται «Το ελληνικό νησί της απόγνωσης», αφιερώνουν στην κατάσταση στο νησί οι New York Times, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι υπερβολικά αργοί ρυθμοί με τους οποίους κινούνται οι διαδικασίες ασύλου στην Ελλάδα κρατάνε χιλιάδες μετανάστες «αιχμάλωτους» στη Λέσβο και μάλιστα υπό συνθήκες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή