1.500 μαθητές παίζουν σκάκι στο Περιστέρι

1.500 μαθητές παίζουν σκάκι στο Περιστέρι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χίλιοι πεντακόσιοι μαθητές σηκώνουν σήμερα τα μανίκια και παίρνουν θέση μπροστά από τη σκακιέρα. Προς μεγάλη χαρά μικρών και μεγάλων έφθασε και φέτος η στιγμή για τους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες (ατομικό και ομαδικό πρωτάθλημα) στο σκάκι, στους οποίους συμμετέχουν παιδιά δημοτικού και γυμνασίου απ’ όλη τη χώρα. Οι διοργανωτές δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους, καθώς ο αριθμός συμμετεχόντων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με 15.000 μαθητές στους προκριματικούς αγώνες, ενδεικτικό της ανόδου της δημοφιλίας του σκακιού στις νεαρές ηλικίες.

Το σύνθημα της φετινής διοργάνωσης, που για πρώτη φορά γίνεται στην Αθήνα, είναι «Παίζουμε σκάκι και κάνουμε ματ στη βία».

Οι τελικοί, που συνδιοργανώνουν η ΕΣΟ (Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία), ο Δήμος Περιστερίου και ο Σκακιστικός Σύλλογος «Πνευματική Στέγη Περιστερίου», λαμβάνουν χώρα από σήμερα έως και τη Μεγάλη Δευτέρα στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου (Αναπαύσεως και Δωδεκανήσου, Περιστέρι). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και πολλές παράλληλες δράσεις, όπως αγώνες επίδειξης blind (τυφλό σκάκι), κατά τους οποίους διακεκριμένοι σκακιστές παίζουν με δεμένα τα μάτια.

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν ομιλίες: για την κατάργηση της πλαστικής σακούλας (Νιάρχου Ελένη), τις ιδιότητες της ελληνικής γλώσσας (Kossidas Magda), το σκάκι ως μαθησιακό εργαλείο (Ευαγγελίου Μαρία και Μεϊντάση Αθανασία). Επίσης, θα γίνει σεμινάριο εκμάθησης πρώτων βοηθειών (Μπαϊρακτάρη Ειρήνη & Μαρούλη Αντιγόνη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή