ΑΣΕΠ: Μόνιμοι μέχρι νεωτέρας

ΑΣΕΠ: Μόνιμοι μέχρι νεωτέρας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλαλούμ έχει δημιουργηθεί με τους διοριστέους στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, πολλοί από τους οποίους προσήλθαν ήδη για να αναλάβουν υπηρεσία, ενώ ακόμα η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων από τον ΑΣΕΠ βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο, όσοι προσλαμβάνονται τώρα μπορεί και να μην είναι οι τελικοί δικαιούχοι των θέσεων, εφόσον οι οριστικοί πίνακες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ αναμένεται να αναρτηθούν το καλοκαίρι, όταν εξεταστούν διεξοδικά όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που έχουν προσκομίσει οι αιτούντες. Συνολικά κατατέθηκαν 128.851 αιτήσεις για 8.855 θέσεις, με αποτέλεσμα η διαδικασία ελέγχου των πιστοποιητικών που κατατέθηκαν να είναι εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα. Ταυτόχρονα, σε πολλούς δήμους οι συμβασιούχοι των οποίων οι συμβάσεις έληξαν κατέφυγαν στο δικαστήριο. Αρκετοί από αυτούς κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν, οπότε και επέστρεψαν στην εργασία τους. «Είναι πολύ πιθανό για κάποιους μήνες αρκετοί δήμοι να χρειαστεί να πληρώσουν “επιπλέον” εργαζομένους», τονίζει στέλεχος της Αυτοδιοίκησης. Οσο για «το τέλος της ομηρίας των συμβασιούχων», δεν θα έρθει και τόσο εύκολα: «Οι ανάγκες σε προσωπικό ποικίλλουν από δήμο σε δήμο», συμπληρώνει ο ίδιος. «Για παράδειγμα, οι τουριστικοί δήμοι ασφαλώς χρειάζονται το καλοκαίρι περισσότερο προσωπικό στην καθαριότητα και άρα θα προσλάβουν συμβασιούχους».

Ηδη σε πολλούς δήμους προσήλθαν οι πρώτοι διοριστέοι, οι οποίοι είδαν το όνομά τους στη λίστα των επιτυχόντων.

Από την πλευρά του υπουργείου Εσωτερικών, καταβάλλεται προσπάθεια να αποσταλούν οι σχετικές λίστες στους δήμους όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, προκειμένου να μην υπάρξει κενό στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, καθώς οι συμβάσεις όσων εργάζονταν με συμβάσεις έληξαν στις 31 Μαρτίου. Ομως τα «προσόντα» με βάση τα οποία μοριοδοτήθηκαν θα εξεταστούν σε δεύτερο χρόνο, οπότε είναι πολύ πιθανό να μην παραμείνουν οι ίδιοι τελικά. Κάποιοι που ήδη εργάζονται ενημέρωσαν τους δήμους ότι θα προσέλθουν για εργασία μετά την ανακοίνωση των τελικών πινάκων, έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι προσελήφθησαν προτού εγκαταλείψουν την προηγούμενη δουλειά τους.

«Από τους 28 που ήδη παρουσιάστηκαν, δύο άτομα είπαν ότι θα περιμένουν τους τελικούς πίνακες», τονίζει στην «Κ» ο δήμαρχος Νίκαιας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης (σ.σ.: έχει αιτηθεί την πρόσληψη 64 ατόμων συνολικά), προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι είναι άνθρωποι που έχουν ήδη εργαστεί σε δήμους. Αντιθέτως, στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης μόνον ένας από τους τέσσερις πρώην συμβασιούχους – παρατασιούχους εργαζομένους πέτυχαν στον διαγωνισμό, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λάζαρο Κυρίζογλου. «Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση εξαπάτησε τους συμβασιούχους», τονίζει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή