Μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα: Η «παγίδα» στα ελληνικά περίπολα

Μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα: Η «παγίδα» στα ελληνικά περίπολα

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρκετές ημέρες πριν από το επεισόδιο με την σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, η Τουρκία φέρεται να είχε αφαιρέσει μονομερώς, πασσάλους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο του ανοίγματος, πλάτους περίπου 2,5 μέτρων που οριοθετεί ουσιαστικά την συνοριακή γραμμή.

Συνήθως, σύμφωνα με το hellasjournal.com όπως επισημαίνεται,  για οποιεσδήποτε εργασίες τέτοιας μορφής απαιτείται να έχει προηγηθεί συμφωνία στο επίπεδο της προβλεπόμενης μεθοριακής επιτροπής. Αν και δεν είναι γνωστό εάν είχε υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αφαίρεση των πασσάλων και η καθυστέρηση στην επανατοποθέτηση τους είχε προκαλέσει ανησυχία και προβληματισμό στην ελληνική πλευρά. Η περιπολία των δυο στρατιωτικών είχε και αυτό το περιεχόμενο, του ελέγχου δηλαδή της επανατοποθέτησης των πασσάλων στην θέση τους, κάτι που δεν είχε γίνει.

Αντιθέτως, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι δυο στρατιωτικοί εντόπισαν τα ίχνη από πατημασιές τις οποίες και προσπάθησαν να ακολουθήσουν για να εντοπίσουν τι είχε συμβεί και εάν είχαν τοποθετηθεί σε λάθος σημείο οι πάσσαλοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή