Καταγγελίες για «πολιτική δίωξη» νεφρολόγου σε Φλώρινα

Καταγγελίες για «πολιτική δίωξη» νεφρολόγου σε Φλώρινα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η μοναδική μόνιμη νεφρολόγος και επικεφαλής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Φλώρινας μετακινείται υποχρεωτικά για ένα τρίμηνο, με απόφαση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, το οποίο ωστόσο δεν διαθέτει νεφρολογική μονάδα. Ετσι, η μονάδα του νοσοκομείου Φλώρινας, που εξυπηρετεί 35 αιμοκαθαρόμενους νεφροπαθείς, θα μείνει με μία επικουρική νεφρολόγο και έναν ιδιώτη γιατρό με «μπλοκάκι», ο οποίος καλύπτει μόνο τις εφημερίες πέραν του πρωινού ωραρίου. Από την άλλη, σύμφωνα με σχετικές καταγγελίες, στο «Γ. Γεννηματάς», που δεν διαθέτει νεφρολογική μονάδα, η νεφρολόγος θα απασχολείται στα εξωτερικά ιατρεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετακίνηση έγινε ξαφνικά, χωρίς να την έχει ζητήσει η ίδια η γιατρός και –σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες– χωρίς να υπάρχει γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου αλλά ούτε και του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Φλώρινας. Την ίδια στιγμή, τόσο γιατροί όσο και νεφροπαθείς που υποβάλλονται τακτικά σε αιμοκάθαρση στο νοσοκομείο Φλώρινας έχουν δηλώσει την αντίθεσή τους σε αυτή τη μετακίνηση. Σύμφωνα, μάλιστα, με τον σύλλογο νεφροπαθών Φλώρινας, η απόφαση για τη μετακίνηση της μοναδικής μόνιμης γιατρού της μονάδας τεχνητού νεφρού «γυρίζει τη νοσηλεία τους χρόνια πίσω».

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για τη μετακίνηση της νεφρολόγου κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιάννης Αντωνιάδης, κάνοντας λόγο για «πολιτική δίωξη», ενώ η Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Γιατρών (ΑΡΣΙ) αναφέρεται σε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η νεφρολόγος είχε αντιδράσει πριν από λίγα χρόνια σε αυθαιρεσίες γιατρού άλλου τμήματος του νοσοκομείου, ο οποίος φέρεται να είναι «κοντά» στον ΣΥΡΙΖΑ και στον υπουργό Υγείας. Η ΑΡΣΙ ζητεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου να λάβει άμεσα θέση για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή