ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη Παρασκευή με βροχές και καταιγίδες

444343

Bροχές σε ολόκληρη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αναμένονται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή.

Στις νησιωτικές περιοχές οι βροχοπτώσεις θα είναι ασθενέστερες και τοπικού χαρακτήρα. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 9 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 22, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 19, στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 23, και στην Κρήτη από 8 έως 21.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν βόρειοι 4 έως 6 και προς το βράδυ έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και προς το βράδυ έως 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως από το πρωί θα γίνουν βόρειοι 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές κατά περιόδους, ενώ πιθανότητα για καταιγίδα υπάρχει κυρίως το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 και μετά το πρωί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr