Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας

Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις Εκκλησίες όλης της χώρας  και υπό τις υποβλητικές μελωδίες των εγκωμίων της Μεγάλης Παρασκευής χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στην περιφορά του Επιταφίου μέσα σε κλίμα κατάνυξης για τη θυσία του Θεανθρώπου.

Στο κέντρο της Αθήνας η περιφορά κατέληξε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας-1
Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας-2
Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας-3

Ιδιαίτερο ήταν το τελετουργικό της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Μονή Πεντέλης αλλά και στις πλαγιές του Υμηττού, στη Μονή Καισαριανής, μοναστήρι του 11ου αιώνα με παμπάλαιες τοιχογραφίες.

Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας-4
Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας-5

Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, 7 Απριλίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ι. Αμανατίδης, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως.

Ο Υφυπουργός θα επιστρέψει με το κυβερνητικό αεροσκάφος μεταφέροντας το Άγιο Φως στις 18.30 το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην Αθήνα,  ενώ στον διεθνή αερολιμένα «Μακεδονία» στην Θεσσαλονίκη θα φθάσει στις 8.30

Εκτός των τειχών θα περάσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου τις ημέρες του Πάσχα.

Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας-6

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στην Καλαμάτα, ο πρωθυπουργός στην Τήλο με την οικογένειά του, ενώ ο αρχηγός της ΝΔ βρίσκεται στην Τήνο.

Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας-7

Στον ιερό ναό των Ταξιαρχών, στο Μεγάλο Χωριό της Τήλου, παρακολούθησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με την οικογένεια του, την Ακολουθία και την περιφορά του Επιταφίου.

Ο κ. Τσίπρας, που βρίσκεται από τη Μεγάλη Πέμπτη, στην Τήλο για τη σύντομη ανάπαυλα του Πάσχα, θα παρακολουθήσει τη λειτουργία της Αναστάσεως στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή Λιβάδια, στο λιμάνι του νησιού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την Ακολουθία του Επιταφίου στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, στην οποία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος.

Κατάνυξη στους Επιταφίους όλης της χώρας-8

Στη συνέχεια, ο Προκόπης Παυλόπουλος ακολούθησε την περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Την περιφορά του Επιταφίου ακολούθησαν επίσης οι βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην υφυπουργός και πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Λαμπρόπουλος, εκπρόσωποι αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στην Ακολουθία της Ανάστασης στον μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος, στην Καλαμάτα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή