Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα σε γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα

Εισβολή μελών του Ρουβίκωνα σε γραφεία εταιρείας στην Καλλιθέα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα γραφεία εταιρίας στην Καλλιθέα εισέβαλαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνα για να διαμαρτυρηθούν για την απόλυση εγκύου.

Σε ανάρτησή τους σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου γράφουν:

«Όταν η Α.Μ. έμεινε έγκυος ενημέρωσε την εταιρία και κάποια στιγμή, στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης, ο γιατρός της χορήγησε κάποιες ημέρες αναρρωτική άδεια. Όταν επέστρεψε για δουλειά, ο εργοδότης της δεν αναγνώριζε τα χαρτιά της άδειας και εκτός αυτού, μέσω απειλών και ύβρεων της απαγόρευσε την εργασία της και την είσοδό της στους χώρους της εταιρείας. Εκεί λοιπόν που οι πολλοί σκύβουν το κεφάλι και φεύγουν με την ουρά στα σκέλια για να ψάξουν την επόμενη “σκατοδουλειά” ή δίνουνε τόπο στη οργή για να κρατήσουνε την συγκεκριμένη, η Α.Μ δεν το έκανε, ενημέρωσε το σωματείο του κλάδου της το ΣΕΤΗΠ, την εργατική συλλογικότητα Radical IT και στη συνέχεια προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας. Βλέποντας ο εργοδότης τη στάση της, άρχισε μια εκστρατεία τρομοκράτησης προς τους υπόλοιπους εργαζομένους της εταιρίας με κάθε είδους απειλές και εκβιασμούς. Απαίτησε από τους ίδιους να πάψουν να έχουν οποιαδήποτε επικοινωνία με τη συνάδελφό τους και να πάρουν τη δική του θέση ώστε να “υπερασπιστούν τα συμφέροντα του εργοδότη τους”. Το εξωφρενικό είναι όταν τρεις εργαζόμενοί σήκωσαν κεφάλι και κάνανε την αυτονόητη κριτική υπερασπιζόμενοι τη συνάδελφό τους, ο ίδιος τους απέλυσε αμέσως».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή