Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρόδου για τον ιμάμη που συνελήφθη στη Μαρμαρίδα

Προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ρόδου για τον ιμάμη που συνελήφθη στη Μαρμαρίδα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προανάκριση από υπαλλήλους του τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου πραγματοποιείται μετά τη σύλληψη, από τις τουρκικές αρχές σε γιοτ που έφερε ελληνική σημαία, στην Μαρμαρίδα, ενός ύποπτου για διασυνδέσεις με την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ο 48χρονος Μουράτ Ελμάς, ιμάμης του «τρομοκρατικού δικτύου» του Γκιουλέν, ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα πέντε άτομα δίδασκε θρησκευτικά στο δίκτυο των σχολείων του Φετουλάχ Γκιουλέν και σχεδίαζε να διαφύγει στην Ελλάδα.

Οπως αναφέρει η «Δημοκρατική » της Ροδου επικαλούμενη επίσημα έγγραφα,δύο Τούρκοι υπήκοοι ηλικίας 40 και 39 ετών, που εμπλέκονται στην υπόθεση, έφτασαν  με καταμαράν από τη Μαρμαρίδα στη Ρόδο την Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο.

Οι δύο άνδρες φέρονται να επισκέφθηκαν γνωστό πράκτορα μίσθωσης ιστιοπλοϊκών σκαφών και ζήτησαν να μισθώσουν ένα σκάφος προκειμένου να μεταβούν στην Σύμη.

Μάλιστα, παρουσίασαν στον πράκτορα όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εν λόγω μίσθωση, από 6 ως 14 Απριλίου, και κατόπιν έλαβαν άδεια από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για τον απόπλου του σκάφους.

Ωστόσο, προορισμός των Τούρκων δεν ήταν η Σύμη αλλά η Μαρμαρίδα, απ΄ όπου θα παραλάμβαναν τον ιμάμη.

Εντύπωση προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι ιδιοκτήτης του μισθωμένου σκάφους έμαθε για την τύχη του από φωτογραφίες σε δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου .

Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του ιμάμη βρέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα που είχαν εγκατεστημένα το ByLock, μία κρυπτογραφημένη εφαρμογή που χρησιμοποιούσαν και οι πραξικοπηματίες της Τουρκίας το καλοκαίρι του 2016.

Η σύλληψη του Ελμάς, σύμφωνα με το Anadolu, θεωρείται σημαντική για την εξάρθρωση του τοπικού δικτύου της οργάνωσης του Γκιουλέν (FETO)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή