Γιώργος Μπαλταδώρος: Αποχαιρέτισαν ένα φίλο και συνάδελφο

Γιώργος Μπαλταδώρος: Αποχαιρέτισαν ένα φίλο και συνάδελφο

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αριστος αεροπόρος, άριστος αξιωματικός, άριστος συνάδελφος, άριστος φίλος… Αριστος ανάμεσα σε άριστους. Και έτσι έφυγες. Καλό σου ταξίδι, φίλε», με αυτή την ανάρτηση στο Facebook και μία φωτογραφία με την ελληνική σημαία πλάι σε μια μαύρη κορδέλα πένθους αποχαιρέτισε χθες τον Γιώργο Μπαλταδώρο ένας από τους συναδέλφους του στην Πολεμική Αεροπορία.

Ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν πατέρας δύο παιδιών, ενός κοριτσιού 8 ετών κι ενός αγοριού 10 ετών. Μετρούσε δέκα χρόνια υπηρεσίας στα αεροσκάφη Μιράζ και είχε συμπληρώσει περίπου 1.000 ώρες πτήσης. Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1984 και καταγόταν από το χωριό Μορφοβούνι, λίγα λεπτά έξω από την πόλη της Καρδίτσας. Είχε έναν μικρότερο αδελφό, ο οποίος τον Ιανουάριο του 2015 είχε θρηνήσει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους θανάτους των δύο Ελλήνων αξιωματικών που μετείχαν με αεροσκάφος F-16 σε άσκηση στην Ισπανία. «Αν ζεις τα πράγματα λίγο πιο κοντά από τους υπόλοιπους στενοχωριέσαι λίγο παραπάνω», είχε γράψει τότε.

Μοίρα Παντός Καιρού

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος φοίτησε στο 5ο Γυμνάσιο και στο 5ο Λύκειο της Καρδίτσας. Οι παιδικοί του φίλοι μετά το σχολείο ακολούθησαν άλλους δρόμους. Εκείνος επέλεξε να φοιτήσει στη Σχολή Ικάρων. Υπηρετούσε στη 331η Μοίρα Παντός Καιρού, η οποία φέρει στο έμβλημά της μια παράσταση με τον Θησέα να δείχνει τον στόχο σε ζεύγος μαχητικών αεροσκαφών. Κύριος ρόλος της Μοίρας είναι η αναχαίτιση παντός καιρού.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος είχε μιλήσει παλιότερα στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Με αρετή και τόλμη» για την επιχειρησιακή ετοιμότητα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και τις απαιτήσεις της αποστολής του. Υπό τους ήχους μιας σειρήνας, έτρεχε προς το αεροσκάφος και έδειχνε βήμα προς βήμα πώς κινητοποιούνται οι πιλότοι όποτε τους ζητηθεί.

Για τις παραβιάσεις

«Είμαστε σε επιφυλακή και περιμένουμε πότε θα χτυπήσει το τηλέφωνο για να μας δώσουν οδηγίες», είχε πει τότε στην κάμερα της εκπομπής. «Στις περισσότερες περιπτώσεις πηγαίνουμε κοντά, βλέπουμε τι οπλισμό έχουν, τι αεροπλάνα είναι και από εκεί και πέρα συμμορφωνόμαστε με τις οδηγίες», είχε εξηγήσει στην εκπομπή, για τις περιπτώσεις παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά αεροσκάφη. «Είμαστε πάντα έτοιμοι για οτιδήποτε», είχε προσθέσει σε εκείνη τη συνέντευξή του ο σμηναγός. «Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, αν και τις περισσότερες φορές δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν ξέρουμε αν σήμερα ή αύριο έχουν σκοπό να κάνουν κάτι οι απέναντι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή