Φυλάκιζαν αλλοδαπές σε διαμερίσματα και τις εξέδιδαν για 10 ευρώ

Φυλάκιζαν αλλοδαπές σε διαμερίσματα και τις εξέδιδαν για 10 ευρώ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κύκλωμα που έφερνε στην Ελλάδα γυναίκες από τη Λευκορωσία, τις κρατούσε «αιχμάλωτες» σε διαμερίσματα και τις εξέδιδε σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, εξάρθρωσε η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Το κύκλωμα, μέσω «συνδέσμου» στη Λευκορωσία, έπειθε τις γυναίκες να έρθουν στη χώρα μας με το πρόσχημα ότι θα τους βρει νόμιμη εργασία. Αντ΄ αυτού τους αποσπούσε διαβατήρια και έγγραφα, τις κρατούσε σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας, υπό την «επιτήρηση» άλλων γυναικών – μελών της σπείρας, και τις εξέδιδε σε τέσσερις οίκους ανοχής.

Μάλιστα, τις εξανάγκαζε να εργάζονται 15-16 ώρες την ημέρα και να συνευρίσκονται με περίπου 40 άνδρες ημερησίως, έναντι 20 ευρώ. Από τα εκατοντάδες ευρώ του ημερήσιου τζίρου, τα μέλη της σπείρας, έδιναν στις γυναίκες μόλις 10 ευρώ.

Τον Φεβρουάριο, δύο από τις συνολικά 10 με 15 «φυλακισμένες» κοπέλες, εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι η γυναίκα που τις επιτηρούσε βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, κατάφεραν να πάρουν τα διαβατήριά τους και να δραπετεύσουν από το διαμέρισμα που φυλάσσονταν. Αρχικά κατήγγειλαν το περιστατικό σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση, η οποία τις παρέπεμψε στην Ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την «απόδραση» των δύο γυναικών από το διαμέρισμα, τα μέλη της σπείρας, μέσω ψεύτικων προφίλ στο Facebook, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους για να τις εντοπίσουν, ενώ, γι αυτό τον σκοπό είχαν προσλάβει και ιδιωτικό ντετέκτιβ.

Οκτώ άτομα, ηλικίας 25 έως 68 ετών συνελήφθησαν την Παρασκευή, ενώ αναζητούνται ακόμη οκτώ που εκτιμάται ότι έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή