ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαδηλωτής γρονθοκόπησε αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη και δεν συνελήφθη (Βίντεο)

capture--6

Αίσθηση έχει προκαλέσει ένα βίντεο από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών των ΜΑΤ εντός του εμπορικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος Θάνος Καρατσιώλης, στο οποίο καταγράφεται ένας διαδηλωτής να έχει ρίξει στο δάπεδο έναν αστυνομικό και να τον γρονθοκοπεί, μέχρι να τον σταματήσουν οι συνάδελφοι του αστυνομικού, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε, χωρίς να συλληφθεί.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ανάρτησή του ο δικηγόρος, όλα κυλούσαν ομαλά, με διακριτική και ελάχιστη αστυνομική παρουσία, όταν συντονισμένα οι διαδηλωτές επιτέθηκαν στα όργανα της τάξης.

Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση, σύμφωνα με το voria.gr, ενώ ο αστυνομικός, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη αιμορραγία στη μύτη έχει κληθεί να καταθέσει.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Θοδωρής Τσαϊρίδης, θεωρεί πως οι εντολές με τον τρόπο που δόθηκαν, τον εξέθεσαν σε κίνδυνο, ενώ μένει να φανεί αν ο ίδιος θα κινηθεί νομικά εναντίον του διαδηλωτή που του επιτέθηκε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαϊρίδη, ο αστυνομικός αντιμετωπίζει πρόβλημα με την όρασή του.